Gündem Balyoz'da 3 tutuklu kaldı

Balyoz'da 3 tutuklu kaldı

Paylaş
Balyoz'da 3 tutuklu kaldı

Balyoz'da Albay Cengiz Köylü, emekli Albay Kubilay Aktaş ve Astsubay Musa Faris tutuklu kaldı

26 TUTUKLU VARDI

Haberin Devamı

Aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan’ın da yer aldığı 26 emekli ve muvazzaf asker hakkında “Balyoz Darbe Planı ile cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlamasıyla dava açılmıştı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Yılmaz Alp, geçen Cuma aralarında Çetin Doğan’ın da bulunduğu 5’i emekli, 9’u muvazzaf 14 askeri yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etmişti.

‘DARBE DELİLİ YOK’

Hakim Yılmaz Alp tahliyelere gerekçe olarak “Şüphelilerin katıldıkları ya da görevlendirildikleri Balyoz Seminer Planı’nda, yapılması planlanan eylemin icra hareketlerini gerçekleştiğine ilişkin somut delil yok” demişti.

Haberin Devamı

Davanın dünkü duruşmasında İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp, aralarında eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarışık ve emekli Kurmay Albay Mümtaz Can’ın da bulunduğu 12 emekli ve muvazzaf askeri daha tahliye etti. Ancak 12 askere yurt dışına çıkışına yasak konuldu.

KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK’

Son tahliyelerin ardından Balyoz’da emekli Albay Kubilay Aktaş, Astsubay Musa Faris ve Albay Cengiz Köylü tutuklu kaldı. Tahliye kararında sanıkların kaçma ve kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığına dikkat çekilerek, tutukluluk süresiyle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına atıfta bulunuldu.

Sanıkların Balyoz Eylem Planı’nda yapılması planlanan eylemleri yaptıklarına dair somut bir delil bulunmadığı tekrar hatırlatıldı. Aynı soruşturmada bazı şüphelilerin serbest bırakıldığına dikkat çekilen kararda “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve kanun önünde herkes eşittir” denildi.