Siyaset Balyoz'da hakimler kapıştı
Paylaş
Balyoz'da hakimler kapıştı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin oy çokluğu verdiği "Balyoz" kararının gerekçeleri, "tutukluluğa devam" hakimlerle, tahliye isteyen hakimler arasında tartışma çıktı

İşte sanıkların tahliyesi yolunda görüş açıklayan ancak azınlıkta kalan Mahkeme Başkanı Şeref Akçay ile "sanıkların tutukluğuna devam" diyen üye hakimler Mehmet Ekinci ve Birol Bilen'in eşine hukuk derslerinde rastlanacak görüş görüşleri:


RET'Çİ HAKİMLER (R.H): Gölcük'te daha önceden elde edilen delillere ek olarak gizlenmiş halde çok sayıda yeni delil elde edildi.

KARŞI GÖRÜŞLÜ HAKİM (K.G.H): Gölcük'teki belgeler eskilerinin birer kopyası... Yeni delilmiş gibi kabul edilemez.

R.H: Deliller tam olarak toplanmamış.

K. G. H: Toplanacak hangi delil vardır?

R.H: Haklarında tutuklama ve yakalama kararı çıkarılan sanıkların tümü hakkında kuvvetli suç şüphesi, delil karartma tehlikesi var.

K.G.H:
Daha önce aynı sanıkların 102 tanesi hakkında -kaçma şüphesi var- diye yakalama kararı çıkartılması değişen herhangi bir şey olmadan bu kez tutuklama kararı verilmesi adil midir?

R.H.: Tutuklama ve yakalama kararı CMK'nın 100. maddesi gereğince ölçülü K.G.H : İddianamede de cevabı olmayan şu soruya hukuken cevap verilmediği müddetçe bu dava sonuçlanamaz. Sanıklar 5-7 Mart 2003 tarihindeki toplantıdan sonra eylemlerini devam ettirecek herhangi bir icrai faaliyette bulunmuşlar mıdır?

Haberin Devamı