Siyaset Balyoz'da reddi hakim taleplerine ret
Paylaş
Balyoz'da reddi hakim taleplerine ret

Balyoz Güvenlik Harekat Planı davasının görüleceği İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi 102 sanık hakkında çıkardığı yakalama kararında direndi

Mahkeme aralarında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’ın da olduğu 17 sanığın yakalama emrinin geri alınması yönündeki talebini reddetti.

17 sanık tarafından yapılan yakalama kararına itirazın değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Çarşamba günü de 85 sanığın yakalama emrinin geri alınması yönündeki talebini reddederek İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 102 sanığın yakamala emrine ilişkin itirazını önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor.

İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da arasında bulunduğu 4 sanık tarafından İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan redd-i hakim talebine ilişkin görüş de bildirerek reddedilmesini istedi.

Ayşegül USTA-Uğur CAN/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı