Gündem 'Balyoz'un faturası

'Balyoz'un faturası

Paylaş
'Balyoz'un faturası

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği 'hak ihlali' kararının ardından 236 tutuksuz sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar beraat etti. Sanıklardan bazıları dava sürerken hayatlarını kaybetmişti

İŞTE O ÖLÜMLER:

Haberin Devamı

03.05.20214/ BALYOZ ŞEHİDİ MURAT ÖZENALP

Kurmay Albay Murat Özenalp (49), Balyoz davası nedeniyle Ağustos 2011’ de tutuklandı ve Ankara Mamak Askeri Cezaevi’ne kondu. Tutuklandığında 11 yaşında ol an oğlu Batu ile 5 yaşında olan kızı Duru’ya kendi deyimiyle hayatında ilk kez yalan söyleyip “Gizli bir görev için buradayım . Eğitim alıyorum . Ne zaman biteceği belli değil” dedi.

Eşi Sema Özenalp, oğlu Batu (14) ve kızı Duru ( 8 ) açık görüşe gelmişti. Kızıyla cezaevinin avlusunda top oynarken Albay Murat Özenalp düştü ve başını yere vurdu . Hastanede yapılan muayenede düşmeden önce beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Yoğun bakımda 4 gün kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Özenalp bir şehit gibi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

22.10.2013/ ALBAY HALİL YILDIZ

Balyoz davasında 16 yıl ceza aldıktan sonra Yargıtay’ın kararı ile tahliye oldu. Tahliyesinden kısa bir süre sonra Bodrum’daki evinde ölü bulundu. Kayıtlara “beyin kanaması” diye geçti.

09.04.2012/ EMEKLİ ALBAY TARIK AKÇA

Balyoz davasının tutuksuz sanığı emekli Hava İstihbarat Kurmay Albay Ali Tarık Akça (50), Ankara'daki işyerinde ölü olarak bulundu. Emekli albayın, ticaretle uğraştığı ve borçları yüzünden intihar ettiği ileri sürüldü.