Gündem 'Bana kötülük yapma'

'Bana kötülük yapma'

Paylaş
'Bana kötülük yapma'

Afyonkarahisar'da kaçırılarak tecavüz edilmek istendikten sonra boğularak öldürülen Nimet Gürbunar'ın son sözleri "Bana kötülük yapmayın Fadime Abla" olduğu ortaya çıktı

Geçen yıl 31 Mayıs’ta Dinar’ın Alpaslan Köyü’nde dedesinin evinde halı yıkayan Nimet Gürbunar, sürüklenerek kaçırıldı. Götürüldüğü harabede tecavüz edilmek istendi ve sopayla dövülerek öldürüldü.

Evlenmek istemeyen genç kızı ikna edemeyen 3 saldırganın, Nimet Gürbunar'ın birlikte halı yıkadığı, dayısının oğlu Veli Alpaslan’ın eşi 28 yaşındaki Fadime Alpaslan ile onun komşu köydeki kardeşleri 26 yaşındaki Tayfun Şahin ve 41 yaşındaki Seyfi Şahin olduğu belirlendi.

Üç kardeş ve onlara yardım eden Ahmet Selim Akgün tutuklanarak cezaevine konuldu.

VÜCUDUNDA ÇOK SAYIDA KIRIK TESPİT EDİLDİ

Tayfun Şahin ile evlenmek istememesi üzerine kaçırılarak öldürülen Nimet Gürbunar cinayetinin ilk duruşması Dinar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Vücudunda çok fazla sopa izi ve kırık olduğu için dövülerek öldüğü sanılan genç kızın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporunda ölüm nedeninin boğulma olduğu ortaya çıktı.

Nimet Gürbunar'ın yakınları ve sanıkların yanı sıra, tanıkların da dinlendiği duruşmada Nimet Gürbunar’ın hem kaçırılmasına yardım eden, hem de ölümüne neden olan kuzeninin eşi Fadime Alparslan’ın, köydeki evinde saklandığı sırada arkadaşı Şefika Başyiğit’e olayı ayrıntılarıyla anlattığı belirtildi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Başyiğit, Fadime Alpaslan’ın kendisine Nimet’i nasıl sürüklediklerini, sopalarla nasıl dövdüklerini, genç kızın “Bana kötülük yapmayın Fadime abla” diye yalvardığını anlattığını söyledi.

‘HER ŞEYİ BEN YAPTIM’

Sanıklardan Fadime Alpaslan, ağabeyi Seyfi Şahin ile kuzeni Ahmet Selim Akgün’ün olay yerinde olmadığını, Nimet’i kardeşi Tayfun’la birlikte harabeye götürdüklerini anlattı.

Nimet Gürbunar’ı dövenin de boğarak öldürenin de kendisi olduğunu iddia eden Fadime Alpaslan, “Kardeşim Tayfun’la birbirlerini seviyorlardı. Planı Nimet’le birlikte yapmıştık. Kaçacaklardı, sonra vazgeçti.

Ben de ‘çık yola’ dedim. Tayfun ve ben ikna etmek için harabe eve götürdük. Ben bağırmasın diye ağzını tülbentimle kapatıp, bacaklarına sopa ile vurdum” diye konuştu.

Yaklaşık 6 saat süren duruşmanın ardından 4 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilirken, dava Adli Tıp Kurumu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) yazılan yeni yazıların cevabının beklenmesi için 7 Nisan’a ertelendi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR (DHA)

2