Siyaset Bangladeş'te portre sürprizi!
Paylaş
Bangladeş'te portre sürprizi!

Bangladeş'te portre sürprizi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan ziyaretinin ardından Bangladeş'e geçti.

Haberin Devamı

Gül ve beraberindeki heyet, Türkiye saatiyle 11:00'da Başkent Dakka'da resmi törenle karşılandı. Tören için Dakka Uluslararası Zia Havalimanı Türk ve Bangladeş bayraklarıyla donatıldı. Havalimanın VIP salonuna büyük harflerle 'Sayın Cumhurbaşkanı hoş geldiniz' yazıldı. Ancak tören alanına konulan portrenin Cumhurbaşkanı Gül'e fazla benzememesi, bıyıklarının olduğundan gür çizilmesi dikkat çekti.

Bu arada tören sırasında Bangladeşli üst düzey bir asker, Cumhurbaşkanı Gül'le tokalaşırken yanındaki meslektaşının sert selamı üzerine ufak bir kaza yaşadı. Şapkası yere düşen Amiral bir süre şaşkınlık yaşadı.

İşte o şaşkınlık anı...

Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Zillur Rahman tarafından karşılanan Gül, iki ülke milli marşlarının dinlenmesinin ardından askerleri selamladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül için Dakka'da da yollar kapatıldı. Bangladeşliler, yollara dizilip, Abdullah Gül'ün geçişini izledi. Gül'ün bugün Bangladeş Dışişleri ve Maliye bakanlarıyla bir araya gelmesi, akşam da Cumhurbaşkanı Rahman'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılması bekleniyor.

DHA