Spor Bank Asya'da transfer gözdeleri

Bank Asya'da transfer gözdeleri

Paylaş
Bank Asya'da transfer gözdeleri

Bank Asya 1. Lig'deki bazı oyuncular Süper Lig ekiplerinin yakın markajında

AHMET CEBE (DENİZLİSPOR)
Denizlispor'a Süper Lig'de iken gurbetten gelen oyunculardan. 27 yaşında ve geçtiğimiz sezon Ege temsilcisinde sağ bekte yer almıştı. Bu sezon ise orta sahada yer alan futbolcu, yaşı çok genç olmamasına rağmen oynadığı futbolla dikkat çeken isimlerin başında geliyor.

EMİN ALADAĞ (DENİZLİSPOR)
Bursaspor altyapısından çıkan oyuncu, İnegölspor, Samsunspor ve Giresunspor'da forma giydi. 27 yaşında ve Denizlispor orta sahasının en önemli isimlerinden. Bu sezon da ilk yarıda attığı 6 golle takımının başarısında büyük pay sahibi olanlardan.

SERDAR EYLİK (DENİZLİSPOR)
Galatasaray'dan kiralık olarak kadroya dahil edildi. Ümit Milli Takım formasını da giyiyor ve henüz 20 yaşında. Sezona çok iyi başlayan genç oyuncu, takımının düşüş yaşamasıyla birlikte aynı paralelde düşüş yaşayanlardan. Oynadığı maçlarda tekniği ile gözlerden kaçmadı.

SEZER ÖZMEN (ÇAYKUR RİZESPOR)
Henüz 19 yaşında ve Beşiktaş'tan kiralık olarak kadroya dahil edildi. Savunmanın her yerinde görev yapan genç yetenek, teknik direktör Ümit Kayıhan'ın da çok güvendiği bir isim ve gelecekte milli takımın savunmasında yer alabilecek kalitede.

MİTHAT YAŞAR (ÇAYKUR RİZESPOR)
Fenerbahçe altyapısından yetişen bir oyuncu ve sol ayağı çok iyi. Orta sahada görev yapıyor ve 24 yaşında ve Süper Lig yolunu gözleyenlerden. İlk yarı rakip filelere 4 gol atmayı başardı.

İLYAS ÇAKMAK (ÇAYKUR RİZESPOR)
Sezon başında Çanakkale Dardanelspor'dan kadroya dahil edilen 22 yaşındaki forvet, daha önce bir kaç takımda kiralık olarak forma giymişti. Geçtiğimiz sezon ilk kez Bank Asya 1. Lig'de forma giyen genç oyuncu forvet arayan takımlar için iyi bir alternatif.

ÇAĞRI YARKIN (ÇAYKUR RİZESPOR)
Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra Rize'nin yolunu tutan 21 yaşındaki oyuncu, forvet hattında görev yapıyor. Sol ayağını çok iyi kullanan genç oyuncu güçlü fiziğiyle de dikkatleri çekiyor.

MÜSLÜM YELKEN (ORDUSPOR)
Orduspor altyapısından yetişen 22 yaşındaki futbolcu orta sahanın hemen hemen her tarafında oynayabiliyor. En büyük eksikliği hırçınlığını bu sezonun ilk yarısında atmış gibi gözüküyor ve geçen sezon gördüğü 3 kırmızı karttan bu sezon uzak durumda. Attığı 5 golle de Orduspor'un başarısında en önemli isimlerin başında geliyor.

MURAT AKIN (ORDUSPOR)
2 sezon önce Belçika'dan Kasımpaşa'ya gelen 24 yaşındaki oyuncu, istediği şansı İstanbul temsilcisinde bulamayınca Orduspor'un yolunu tutan bir isim. Orta sahada sezonun ilk yarısı boyunca Karadeniz temsilcisine çok önemli katkılarda bulundu ve attığı 4 golle de dikkatleri çekmeyi başardı.

MUAREM MUAREM (ORDUSPOR)
Makedon oyuncu sezon başında kadroya dahil eldi.di ve henüz 22 yaşında. Tekniği gayet iyi olan oyuncunun en büyük dezavantajı fizik gücünün düşük olması. Genç oyuncu ilk yarı boyunca 5 golle takımına katkı koymayı başardı.


JERRY AKAMİNKO (ORDUSPOR)
İki sezondur Orduspor formasını giyen 22 yaşındaki Ganalı stoper, güçlü fiziğiyle dikkatleri çekiyor. Akaminko Orduspor'a gelmeden önce ülkesinde genç yaşta yılın savunma oyuncusu seçilmeyi başarmıştı.

ORHAN TAŞDELEN (SAMSUNSPOR)
Gaziantepspor altyapısından yetişen sol bek, ülkemizdeki en büyük sorun olan bölgeye aday futbolcuların başında geliyor. 23 yaşında ve tekniği savunma oyuncusuna göre gayet iyi. Bank Asya 1. Lig'in en iyi sol beklerinden.

ADEM ALKAŞİ (SAMSUNSPOR)
26 yaşındaki sağ bek 26 yaşına kadar keşfedilemeyen yeteneklerden. Savunmanın sağından yaptığı sürpriz çıkışlarla rakip takımların sol beklerine korkulu anlar yaşatan bir oyuncu. Takımının hücum gücüne sağ kanattan en çok destek veren oyuncuların başında geliyor.

KEMAL TOKAK (SAMSUNSPOR)
Adanalı 21 yaşındaki genç savunmacı, Dardanelspor altyapısında yetişen oyunculardan. M.Kemalpaşaspor ve Orhangazispor gibi takımlarda kiralık olarak forma giydikten sonra Samsunspor'a sezon başında geldi ve gelecek vaat eden oyuncuların başında geliyor.

MURAT YILDIRIM (SAMSUNSPOR)
23 yaşındaki orta saha oyuncusu, 3 sezondur Karadeniz temsilcisinde forma giymekte ve orta sahanın en etkili isimlerinden. Oynadığı futbolla bir çok Süper Lig takımının dikkatini çeken Murat, ilk yarıda Samsunspor'un başarısında önemli payı bulunuyor.

SİMON ZENKE (SAMSUNSPOR)
Nijeryalı 22 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezonun Emenike fırtınası gibi ilk yarı boyunca dikkat çekenlerden. Fransa'dan sezon başında transfer edilen genç oyuncu güçlü fiziğiyle rakip savunmalara zor anlar yaşatıyor ve 7 golle dikkatleri çekiyor.

ERDEM ÖZGENÇ (BOLUSPOR)
26 yaşındaki sağ bek Boluspor'un etkili isimlerinin başında gelenlerden. Sağ bekte olmasına rağmen tüm duran toplarda onu topun başında görmek mümkün. İlk yarı sonunda da 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

FERHAT KİRAZ (BOLUSPOR)
Gençlerbirliği altyapısından yetişen genç oyuncu Karşıyaka ve Hacettepe'de kiralık olarak forma giydikten sonra Boluspor'a sezon başında transfer edildi. İlk yarı sonunda attığı 6 golle ve tabiri caizse raket gibi olan sol ayağıyla dikkatleri çekiyor.

DAVUT BABUR (TAVŞANLI LİNYİTSPOR)
23 yaşındaki savunma oyuncusu, Tavşanlı Linyitspor'un ilk yarı sonundaki başarısında önemli pay sahibi olanların başında geliyor. Sağ bekte görev alan Davut, kısa boyuna rağmen hızlı bir savunmacı olarak dikkat çekiyor.

EMRAH DAĞ (TAVŞANLI LİNYİTSPOR)
Tavşanlı Linyitspor'un ilk yarı boyunca orta sahanın yükünü çeken oyuncuların başında. Orta sahada ön liberoda görev yapıyor ve 23 yaşında.

ONUR BEKTAŞ (TAVŞANLI LİNYİTSPOR)
Orta sahada göre yapıyor ve 26 yaşında. Ankaragücü altyapısında yetişen bir oyuncu ve yaşı çok fazla genç olmamasına rağmen ilk yarı boyunca dikkatleri çekmeyi başardı.

MEHMET AKYÜZ (TAVŞANLI LİNYİTSPOR)
Sakaryaspor altyapısından yetişen Mehmet, ikinci kez yıldızı parlayan bir isim. 2 sezon önce transfer olduğu Gençlerbirliği'nde forma şansı bulamadı ve sezon başında Kütahya temsilcisine geldi. İlk yarı sonunda attığı 7 golle bu sezon Bank Asya 1. Lig'de dikkatleri üzerine çeken oyuncuların başında geldi.

FATİH KILIÇKAYA (KAYSERİ ERCİYESSPOR)
Kayseri temsilcisinin savunmasının önemli isimlerinden. 25 yaşında ve Erciyesspor'un altyapısından yetişen bir oyuncu. Daha önce Kartalspor ve Yimpaş Yozgatspor formaları giydikten sonra tekrar yuvaya döndü ve takımın en başarılı oyuncularından.

YUSUF KURTULUŞ (KAYSERİ ERCİYESSPOR)
Trabzonspor altyapısından yetişti ve 24 yaşında. Giresunspor, Denizlispor ve Konyaspor formalarını da giydi. Bu sezon 15 kez forma şansı bulan oyuncu orta sahanın önemli isimlerinden.

KÖKSAL YEDEK (KAYSERİ ERCİYESSPOR)
Yaşı 25 ve bu sezon Erciyespor'da ilk yarı sonunda 3 gole imza attı. Orta sahada görev yapıyor ve ilk yarıda Kayseri temsilcisinde 14 maçta ilk onbirde forma giydi.

CİHAN CAN (GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)
Aynı dönem çıktığı Galatasaray altyapısından en çok forma şansı bulan oyuncuların başında geliyor. 24 yaşındaki stoper olgunlaştı ve Gaziantep temsilcisinin savunmadaki en büyük kozlarından bir tanesi.

AHMET DEVRET (GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)
22 yaşında, sol ayağı gayet iyi ve Konyaspor altyapısından yetişti. İlk yarı boyunca tüm maçlarda forma giydi ve savunmanın solunda ve orta sahanın solunda da forma giyebiliyor.

SERDAR DELİKTAŞ (GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)
Bileklerine çok hakim bir forvet oyuncusu. Sol ayağını çok iyi kullanıyor ve Bank Asya 1. Lig'de ilk yarı sonunda en fazla gole sahip. 24 yaşında ve artık Süper Lig'de oynamayı hak eden oyuncuların başında geliyor.


ABDULLAH HALMAN (GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)
23 yaşındaki forvet oyuncusu, güçlü fiziğe sahip ve sol ayağını iyi kullananlardan. Gaziantepspor altyapısından yetişen Abdullah, GASKİ, Mezitli, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor ve Şanlıurfaspor formaları giydikten sonra Gaziantep'e dönüş yaptı. Üzerinde durulması gereken oyunculardan.

FUAT ONUR (MERSİN İDMAN YURDU)
23 yaşındaki savunmacı Mersin İdman Yurdu'nun defansının önemli isimlerinden. Mersinli ve 19 yaşından itibaren takımın formasını giymekte.

MUSTAFA TUNA KAYA (MERSİN İDMAN YURDU)
26 yaşındaki sağ bek Mersin'in hücumlarında etkili bir isim. İlk profesyonelliğini 16 yaşında Kayserispor'da yaşayan Mustafa, sağ bek arayanlara iyi bir alternatif olabilir.

AYKUT AKGÜN (KARŞIYAKA)
Trabzonspor altyapısından yetişen Aykut 23 yaşında ve Karadeniz temsilcisinde henüz 16 yaşında profesyonel olanlardan. Orta sahada görev yapıyor ve dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.

TİAGO (KARŞIYAKA)
Brezilyalı oyuncu, ülkemize ilk olarak Altay'a gelmişti. Sezon başında bir başka İzmir temsilcisi Karşıyaka'ya transfer oldu. Top tekniği çok iyi, bileklerine hakim bir oyuncu.

BİLAL KISA (KARŞIYAKA)
Fenerbahçe altyapısından yetişen Bilal, en iyi dönemini Malatyaspor'da yaşamıştı. Yaşı 27 ve Süper Lig'de oynayabilecek düzeyde bir oyuncu. Ankaraspor'un kapanmasının ardından Karşıyaka'nın yolunu tutanlardan.

TAHA YALÇINER (KARŞIYAKA)
23 yaşındaki genç orta saha oyuncusu, Fenerbahçe altyapısından yetişti. Bu sezon geçtiğimiz sezonki çıkışını yapamasa da dikkat çekilmesi gereken bir oyuncu.

KIVANÇ KARAKAŞ (KARŞIYAKA)
Kısa bir dönem Beşiktaş altyapısında görev alan bir oyuncu ve 25 yaşında. O da Taha gibi geçen sezonki performansının biraz olsun altında. Orta sahada görev yapıyor ve Süper Lig'de forma giyebilecek kalitede.

ANIL KARAER (ADANASPOR)
Galatasaray altyapısından yetişen 22 yaşındaki genç oyuncu, sol bek ve stoper olarak forma giyebiliyor. İki sezondur Adanaspor'da ve artık Süper Lig'de forma giyebilecek düzeye geldi.

İZZET YILDIRIM (ADANASPOR)
Adanaspor'da iki sezondur forma giyiyor ve savunmanın sağında görev yapıyor. Yaptığı çıkışlarla dikkatleri çeken sağ bek 26 yaşında.

EFECAN KARACA (ADANASPOR)
Galatasaray altyapısından yetişen Efecan orta sahada görev yapıyor. 21 yaşında tam bir görev adamı ve bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip. Tek dezavantajı boyunun kısa olması ve Adanaspor'a bu sezon başı Kartalspor'dan transfer oldu.

FEVZİ ÖZKAN (ADANASPOR)
24 yaşındaki Fevzi geçtiğimiz sezon da forvet oyuncusu olmamasına rağmen 9 gol kaydetmişti. Bu sezonun ilk yarısında bir maç dışında formasını giydi ve 3 gole de imza attı. Orta sahada hücuma dönük olarak görev yapıyor.

TALHA MAYHOŞ (ADANASPOR)
Orta sahada görev yapıyor ve 22 yaşında. Bursaspor altyapısından yetişti ve geçtiğimiz sezonun devre arasında Adanaspor'a transfer oldu. Sol ayağını iyi kullanan genç oyuncu gün geçtikçe takıma alışıyor.

MBİLLA (ADANASPOR)
22 yaşındaki Kamerunlu oyuncu, Adanaspor'da üçüncü yılını yaşıyor. İlk yarıda attığı 7 golle takımına önemli katkılar sağladı. Süper Lig'de yabancı oyuncu arayanların dikkat çekmesi gerekiyor.

YİĞİTCAN ERDOĞAN (ALTAY)
26 yaşındaki stoper, Galatasaray altyapısından yetişti. Güçlü fiziğiyle rakip forvetlerin korkulu rüyası ve artık tamamen olgunlaştığını belli ediyor ve Süper Lig'de göz kırpıyor.

UFUKHAN BAYRAKTAR (ALTAY)
Trabzonspor altyapısından yetişen Ufukhan 24 yaşında. Savunmanın ortasında Yiğitcan ile birlikte görev yapıyor. O da Süper Lig'de oynayabilecek düzeye gelen oyunculardan.

CENK AHMET ALKILIÇ (ALTAY)
23 yaşındaki İzmirli oyuncu da Galatasaray altyapısında forma giyenlerden. Orta sahanın sağında ve savunmanın sağında da görev yapıyor. Süratli stili ile dikkatleri çekiyor ve takip edilmesi gereken bir isim.

BURAK ÇALIK (ALTAY)
Erzincanspor'dan Altay'a gelen oyuncu stili ile Tuncay Şanlı'ya çok benzetiliyor. 21 yaşındaki genç oyuncunun en büyük zaafı tekniğinin biraz zayıf olması.

OKAY YOKUŞLU (ALTAY)
Henüz 16 yaşında ve orta sahada görev yapıyor. Yaşı itibariyle fizik gücü biraz düşük ama geleceği çok parlak olan oyunculardan. Mutlak takip edilmesi gerekiyor, ancak yaşı itibariyle Süper Lig erken olabilir.

HAKAN ATEŞ (AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK)
22 yaşındaki sağ bek takımının bu sezonki tüm maçlarında forma giydi. Akhisar'da 3. Lig'den itibaren forma giyiyor ve takımının her şeyi denebilir.

GÖKHAN DİNCER (AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK)
O da Hakan gibi başka bir takımda forma giymedi ve 23 yaşında. Sol bek arayanların mutlak takip etmesi gereken bir oyuncu ve orta sahanın solunda da görev yapabiliyor.

SERKAN GAŞİ (AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK)
Manisaspor altyapısından yetişti ve savunmada görev yapıyor. 23 yaşındaki oyuncu Akhisar'ın defansının önemli isimlerinden.

MUSTAFA AŞAN (AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK)
Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Manisaspor gibi takımların çemberinden geçenlerden! Orta sahada görev yapıyor ve 22 yaşında. Manisaspor'dan sezon başında Akhisar'a geldi ve ilk yarıda takımına önemli katkılar sağlayan oyuncuların başında geliyor.

MURAT GÜRBÜZEROL (AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK)
22 yaşındaki oyuncu Manisaspor'dan kiralık olarak kadroya dahil edildi. Tüm maçlarda forma giyen genç forvet 4 golle takımın en golcü ismi.

DİALLO (GÜNGÖREN BELEDİYESPOR)
Geçtiğimiz sezon ülkemize ilk olarak Dardanelspor'a transfer edilmişti ve takımının küme düşmesi sonucu Güngören Belediyespor'a geçiş yaptı. Stoperde görev yapıyor ve henüz 21 yaşında. Fransız vatandaşlığı da bulunan genç savunmacı Güngören Belediyespor savunmasının en önemli isimlerinden.

İSMAİL ÖZGÜR GÖKTAŞ (GÜNGÖREN BELEDİYESPOR)
21 yaşında ve Bursaspor'un altyapısından yetişti. Güngören Belediyespor'da kiralık olarak forma giyiyor ve Samet Aybaba Bursaspor'da çalışırken Süper Lig'de 18 yaşında 9 kez forma şansı bulmuş bir isim. 12 kez de U18 formasını giyen genç sağ kanat oyuncusunun en büyük zaafı fizik gücünün düşük olması. Bu sezon ilk yarı boyunca Güngören Belediyespor'da az forma şansı bulmasına rağmen yeteneği inkar edilemez.

MESUT ÇAYTEMEL (GİRESUNSPOR)
Bursaspor kökenli oyuncu savunmanın solunda ve orta sahanın solunda oynayabiliyor. 26 yaşında ve İnegölspor, Antalyaspor, Samsunspor ve Altay formaları giydi. Sol bek oyuncusuna göre tekniği gayet iyi ve ligde öne çıkan sol beklerden.

ÜMİT TÜTÜNCİ (GİRESUNSPOR)
Trabzonlu oyuncu 26 yaşında ve forvette görev yapıyor. Oynadığı her takımda attığı gollerle genelde başarıyı yakalamış bir isim. Ancak Süper Lig'de bir türlü istediği çıkışı yapamayanlardan. Bu sezon Giresunspor'un beklentilerin altında performans ortaya koyması sebebiyle sadece 4 gol kaydetti.

YAĞIZ GÖKTUĞ TAŞBULAK (KARTALSPOR)
Kartalspor'un altyapısından yetişen orta saha oyuncusu henüz 19 yaşında ve bu sezon ilk kez Bank Asya 1. Lig'de forma giyiyor. Geleceği parlak oyuncu, şans buldukça daha iyi yerlere gelebilecek kapasitede.

ERHAN ŞENTÜRK (KARTALSPOR)
Galatasaray altyapısından yetişen oyuncu Kartalspor'da kiralık olarak forma giyiyor. İlk yarıda takımı adına en fazla gol atan oyuncu ve istikrarını sürdürmesi halinde daha iyi yerlere gelebilecek düzeye sahip.

OKTAY DEMİRCAN (KARTALSPOR)
Orta sahanın sağında görev yapıyor ve 21 yaşında. Daha çok çizgiye yakın oynuyor ve Gebze altyapısından yetişti. Üzerinde durulursa daha iyi takımlarda forma giyebilecek düzeye gelebilir.

VEDAT BUDAK (DİYARBAKIRSPOR)
Diyarbakırspor'un altyapısından yetişen oyuncu henüz 19 yaşında ve bu sezon ilk kez Bank Asya 1. Lig'de forma giymekte. Oynadıkça formunu geliştiren oyuncu dikkatleri çekiyor.

Devrim Çetin/ntvmsnbc

3

Haberin Devamı