Gündem Banka soygununu av köpeği önledi

Banka soygununu av köpeği önledi

Paylaş
Banka soygununu av köpeği önledi

Banka soygununu av köpeği önledi

Kartal'da bir banka şubesini soymak isteyen hırsızlar 'lisa' isimli av köpeğine takıldı. Banka şubesini bodrum katın duvarını delerek soymak isteyen hırsızlar 'Lisa'nın gürültüler üzerine havlamasıyla paniğe kapılıp apar topar kaçtı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre bir banka şubesini soymak isteyen hırsızlar gece geç saatlerde beş katlı binanın bodrumuna indi. Soyguncular yanlarında getirdikleri kazma ve hilti yardımıyla bodrum katın üstündeki banka şubesine girmeye çalıştı. Tavana kazma darbeleri ve hilti yardımıyla delikler açan soyguncular dışardan gelen köpek sesiyle birden paniğe kapıldı. Binanın arka bahçesinde kulübesinde bulunan av köpeği Lisa gürültüleri duyunca havlamaya başladı. Soyguncular köpek sesiyle paniğe kapılıp yanlarındaki suç aletlerini de bırakarak kayıplara karıştı. Gürültülere ve köpek sesine uyanan apartman sakinleri de ne olup bittiğini anlayamazken gerçek sabah olunca ortaya çıktı.

Apartman sakinlerinin yaptığı kontrolde bodrum katın tavanının delinmeye çalışıldığı farkedildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ellerinde fenerlerle bodrum katta inceleme yaptı. Yapılan incelemede soyguncuların bıraktığı hilti ve kazma bulunurken tavanda da değişik noktalarda kazma izleri görüldü. Köpeğin sahibi Ekrem Güngörmez ise, “Köpeğime yiyecek vermek için bodruma inmiştim, yerde hilti ucu ve kazmayı gördüm. Bodrum katın çatısına kazmayla delik açmaya çalışmışlar. Bodrum kata giren şahıslar kazmayla duvara vurunca köpeğim havlamaya başlamış, şahıslarda paniğe kapılıp kaçmışlarö diye konuştu.

Haberin Devamı

Polis şimdi olay yerinde bulduğu suç aletlerinden yola çıkarak zanlılara ulaşmaya çalışıyor.

DHA