Cumartesi Postası 'Bankadan aldım dedim çünkü...'

'Bankadan aldım dedim çünkü...'

Paylaş
'Bankadan aldım dedim çünkü...'

Önce bankadan sperm aldığını sonra eski sevgilisinden hamile kaldığını söyleyen manken-şarkıcı Sevda Demirel, ilginç açıklamalar yaptı

RÖPORTAJ: MERVE ÖZAYTEKİN
mozaytekin@posta.com.tr

Sevda Demirel geçtiğimiz günlerde Amerika’daki bir sperm bankasından aldığı spermle hamile kaldığını açıkladı. Hande Ataizi’ne attığı tokattan yıllar sonra ilk defa gündeme böyle düştü! Ancak ‘sperm bankası yönteminin’ Türkiye’de yasak olduğunu öğrenince ifadesi değişti, eski erkek arkadaşından hamile kaldığını söyledi. Durmadan şaşırtan açıklamalar yapan manken-şarkıcıyla evinde buluştuk. Meğer sürekli farklı konuşmasının sebebi tarikata giren erkek arkadaşının annesiymiş! 7 haftalık hamile olduğunu söyleyen Sevda Demirel “Erkek arkadaşımın ailesi beni istemiyor değil. Ama annesi kara çarşaflı. Bense Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı bir hanımım. Onlar beni değil ben onları istemiyorum. Annelik haklarımı korumak için de yalan söyledim!” diyor.


Saçlarınızındaki tarz değişikliği neden?

Dış görünüşte değişiklik yapılmazsa bu ruha yansıyor. Kısa saçla hiperaktif oldum. Doğaya, tanıdığım tanımadığım herkese ‘merhaba’ diyorum. Hayvanlara, kimsesizlere yardım eli uzatıyorum.

Değişiminizdeki sebep sadece saçlarınız mı?

Evet! Ruhumu onardı. O saçlar ensemi çok yakıyormuş, şimdi püfür püfür. Artık Rapunzel saçlar moda değil.

Eski görünüşünüz sizi rahatsız etmiş olmasın!

Niye rahatsız etsin! Sadece çektirdiğim bazı resimlerin artık bana ait olmamasını istiyorum. İnternetten çıkarttırmayı bile düşünüyorum.

Ne tarz fotoğraflar onlar?

Erotik ve hikayesi olmayan fotoğraflar.

Hikayesi derken?

Senaryodan bahsetmiyorum. Eskiden verdiğim pozlar kışın ortasında yazlık kıyafet veya bikiniyleydi. Artık böyle poz vermek çok avam ve yanlış.

Popüler olmak için mi bu yolu seçmiştiniz?

Devamlı medyada olmak alışkanlık olmuştu. Teklif gelsin diye bile yapmadım. Gündelik düşünüyordum. Aslında çok dekolte bir yüzüm var. Yüzümün kadınsılığı yüksek. Şimdi bunu keşfettim. Vücudumun ön planda olmasını istemiyorum. Amaç birini etkilemekse bunu bakışlarımla da yapabilirim.

Geçmişte verdiğiniz pozlardan dolayı pişmanmış gibi konuşuyorsunuz.

Almanya’da mutlu bir çocukluk geçirdim. 1.78 boyundayım. Türkiye’ye geldikten sonra ne yazık ki çok mutlu olmadım. Uyum problemi yaşadım. Özgür bir ülkeden gelmiştim.
Yaptıklarım bir anda ‘ayıp, yanlış’ diye değerlendirildi. ‘Lütfen’ diyerek fotoğrafımı çeken gazeteciler zar zor beni çekime ikna ettikten sonra altına da inanılmaz hakaret sözcükleri döşüyorlardı. Psikolojim bozulmaya başladı.

Siz neden onlara uyuyordunuz?

17-18 yaşındaydım. Kafamın en az çalıştığı, hekesin beni her yere çekebildiği ve IQ’nun en düşük olduğu, mantığın hiç çalışmadığı yaşlar, düşünün...

Anneniz babanız ne yaptı bu durumda?

Hiçbir şey. Türkiye’ye dönünce ailece Bodrum’a yerleşmiştik. Sonrasında hayatlarını kurtarmak adına annem ve babam boşandı. Ben de bunalıma girdim.

Tepkinizi nasıl gösterdiniz?

Evden kaçtım. Kaçtım derken Türk filmi gibi değil. İkisi de evlendi. Babamın evinde yabancı bir kadın, annemin evinde yabancı bir erkek görünce, onlarla yaşayamayacağımı düşündüm. Rahmetli babama “İstanbul’a yerleşiyorum” dediğimde, ‘git’ der gibi karışmadı. Anneme söylediğimde o da tepki göstermedi. İsteseler beni arar, bulurlardı.

Şimdi problemlerinizi hallettiniz mi?

Zaman geçince bir şeyleri tolere ettim. Şimdi bir anne adayıyım 7. haftamı dolduruyorum. Üzgünüm ama anneme annelik dersi vereceğim. Belki bana anneler kızar ama yapana değil yaptırana bakacaksın!

Anneniz size nasıl davranmıştı?

17 yaşında bir dergiye topless (üstsüz) pozlarım çekildi. Dergiyi alınca ağlamaya başladım. Annem babamın memleketi Gaziantep’teydi, onu aradım: “Anne kötü yola düşmek üzereyim, ne olur, sana ihtiyacım var, olduğun yere gelmek istiyorum, kurtar beni!” diye ağlayarak yalvardım.
O ise “Antep’de seni görmek istemiyorlar, sakın gelme” dedi. Bunu hâlâ unutamıyorum.

Sonra?

Annemle küsmedik, modern bir aileyiz. Ama bu olayı unutmuyorum. Bu yıl Antep’e konsere gittim. Aradan 18 yıl geçti. Annem mesaj atıyor “Kızım seninle gurur duyuyorum, Antep’te billboardlarda resimlerin var. Seni izlemeye geleceğiz” diye...

Hep ailenizi suçlar gibi bir haliniz var?

Çok kötü şeyler yaşamadım. İsyan edemem Rabbim’e. Zamanında kurtlar sofrasındaydım. Ama kurtları ben yedim! Amazon kadını gibi hep savaştım. İçimdeki üzüntüler artık geçti. Şimdi sevgiyi engelli çocuklara, sokak hayvanlarına vermek istiyorum.

Babanız da bir buçuk sene önce vefat etti... Yanında değilmişsiniz, küsmüşsünüz doğru mu?

Tabii ki yanındaydım! Üvey annem bazı yerlerde talihsiz açıklamalar yapmış. Güya İstanbul’da babamı hastaneye yatırdıklarında beni aramış bulmuş. Zaten babacığımın başındaydım.
Sokak hayvanlarına bu kadar düşkünken öz babasına bağlı olmayabilir miyim? Babamı gömdükleri an, ben de onun mezarına girmek istedim. Namazlarımda hala bana ‘Sevdam, kızım’ dediğini duyar gibiyim.

Sevgiyi erkeklerde aradığınız oldu mu?

Onlarda sevgiyi bulamadım. Onlar kadına bedensel yaklaşıyor, zaaflardan yararlanıyorlar. O yüzden hiçbir erkeğe baba gibi yaslanmadım. Daha çok anne oldum erkeklere. Hiçbir erkek de bu nedenle benden ayrılmak istemedi.

Değişiminiz dine yönelmenizle mi oldu?

Zaten inancım hep vardı. Ama körükleyen olmamıştı. Bir erkek arkadaşım bana çok huzur verdi. Namazı öğretti. Allah razı olsun ondan! Zaten Allah’ın bütün bu kainatı yaratmadığını düşünmek aptallık olur. O ilişkim bitti ama hala namaz kılıyorum.

Hacca gidecek misiniz?

Daha orada değilim. İnşallah Allah nasip eder, eşim inşallah olursa, o götürürse iyi olur.

Şu an karnınızda taşıdığınız bebek de size namazı öğreten erkek arkadaşınızdan mı?

Hayır. Ondan sonra başka bir erkek arkadaşım oldu. Onunla binlerce kez ayrıldık, barıştık. Ve son barışmamızda hamile kaldım.

Neden sperm bankasından aldım dediniz?

Yalan söyledim. Çünkü hamile kaldığımı erkek arkadaşım bilmiyordu. Zaten ilişkimiz kangren olmuştu, duyurmak istemedim.

İyi de bu kadar dininize bağlısınız neden yalan söylediniz? Babasına söylemek yerine neden yalanı seçtiniz? Yoksa yasadan korkup ceza almamak için mi sonrasında yalanınızı değiştirdiniz?

Bu herkesin hayatında olabilecek bir yalan. Günahkar olduğumu düşünmüyorum. Çünkü annelik haklarımın elimden alınmasını istemedim.

Neden annelik haklarınız elinizden alınsın? Erkek arkadaşınızın ailesi sizi istemiyor mu?

Hayır istiyor. Ama kapalı istiyor! Erkek arkadaşımın annesi çok modernken bir anda tarikata girdi. Simsiyah çarşaflı bir kadın oldu, eldiven falan takıyor. “Ben öyle bir kadın olamam” dedim. Atatürk ilke ve inkilaplarına saygılı, o yolu benimsemiş genç bir hanımım. Çocuğumu doğuracağım diye ben öyle olamam. O yüzden onların beni istememeleri önemli değil, esas ben onları istemiyorum!

Oğlu da mı bir anda tarikata girdi?

O cumalara gidiyor, anneye çok bağlı. Zaten çocuğu sperm bankasından diye lanse edince, Allah bana kızdı ve karşıma yasayı çıkarttı! Bu çocuğun psikolojisi bozulmasın, sperm bankası çocuğu lafı yıllarca üzerine yapışmasın diye bu yasa çıktı!
Doğruyu açıklamak zorunda kaldım. Karnımdaki sperm bankası çocuğu değil; Amerika’ya gitmeyeli yıllar oldu!

Kim olduğunu niye söylemiyorsunuz öyleyse?

Ivır zıvır benim için. Borsacı ama değer yargıları sıfır olan biri.

“Sevda’dır bu, yalan dolan, yakında ‘çocuk düştü’ diye çıkacak ortalara” diyorlar... Buna ne diyorsunuz?

Bugüne kadar 4 düşük yaptım, Allah’ın izniyle bu düşmeyecek. “Sevdadır bu” dedikleri bugüne kadar medyaya yalan haber mi vermiş? Bu camiada en dobra tanınan kadınım. Millete tokat da atarım, yanaklarından da öperim. Ben ne bileyim bunun bu kadar büyüyeceğini...

Tamam düşmeyecek. Ama sonuçta bebek babasız büyüyecek? Aldırmayı düşünmüşsünüzdür elbet...

Düşündüm. Çünkü ciddi tehdit altındayım. 0555’li numaralardan bana tehdit mesajları geliyor. Aldırırsam reklam yaptın diyecekler ama bunun kürtaj raporları olacak. Biraz daha baskı altında kalmaya devam edersem savcılığa gideceğim.

Neden eski erkek arkadaşınızın annesini suçluyorsunuz?

Tarikata girmiş bir anneden daha psikopatı olabilir mi?

Hamilesiniz ama karşımda sigara içiyorsunuz? Nasıl oluyor?

Yalnız günde 3-4 tane. Eskiden 3 paket içiyordum. Doktor bir kadeh şarap 3 sigara için sıkıntı yok diyor. Sadece stres yaşamamam gerekiyor.

Tek başına çocuğunuza nasıl bakacaksınız? Siz nereden para kazanıyorsunuz?

Turkcell’le bir projede yer alıyorum, aylığım var. Videolarım var. Gün içerisinde ne yapıyorsam, beni izlemek isteyenler tıklıyor ve seyrediyor. En son Spica’da, Nispet’te çıktım. Çok şükür her ihtiyacıma param yetiyor. İlerlemem için çok iyi kadın bir menajere ihtiyacım var.

Günün birinde erkek arkadaşınız gelirse... Her şeyi unutalım derse?

Aşık değilim. Onun beni araması gerekiyordu. Ama aramadı.

Bebeği aldırdığınızı hayal edelim... O zaman ne olacak?

O da zor. Doktor “Aldırdığın zaman anne olma ihtimalin azalıyor. Hep kürtaj hep kürtaj nereye kadar” diyor. Bir de düşük yapmıştım. Gençken, çocuk doğurmadan birçok kürtaj oldum. Rahim duvarım inceldi.
Rahim duvarı inceldiğinde de bebek tutunamıyor. Allah nasip ederse, 15-20 günüm kaldı. Stres yapmazsam düşük de yapmayacağım. Ama tehditler devam ediyor, tek başına yaşayan bir kadınım, kendimi korumalıyım, kafam çok karışık!

Üzgün, kafası karışık gibi değilsiniz?

Ağlayayım mı? Hayat bana çok güçlü olmam gerektiğini öğretti. O kadar kötü kalpli, pislik insanlarla savaştım ki! Üzülüyorum ama siz gittikten sonra yine yapayalnız kalacağım. O zaman yine depresyona gireceğim. Şimdilik enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum!

4

Haberin Devamı