Gündem 'Bankadan geliyorum' dedi, parayı aldı gitti

'Bankadan geliyorum' dedi, parayı aldı gitti

Paylaş
'Bankadan geliyorum' dedi, parayı aldı gitti

Giresun'da emekli maaşını çeken adamı dolandırarak parasını alan kişi güvenlik kamerasında

Giresun'da Niyazi Zengin'i dolandıran hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı. Hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

66 yaşındaki Niyazi Zengin, önceki gün Sultan Selim Mahallesi’ndeki bir bankadan emekli maaşını çektikten sonra fındık pazarı mevkiine geldiği sırada, 25 yaşlarındaki bir kişi yanına yaklaştı. Şüpheli kişi iddiaya göre, “Ben bankadan geliyorum. Paranızı çekerken yanlışlık oldu. Parayı ve makbuzu bana verin, bankaya giderek düzeltelim” dedi ve 790 lira ile makbuzu aldı. Şüpheli, Niyazi Zengin ile bir süre birlikte yürüdükten sonra para ile birlikte aniden kayboldu. Dolandırıldığını anlayan Zengin şikayette bulunurken, olay bir kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

AYNI KİŞİ Mİ?

Bir başka olay da birkaç gün önce Nizamiye Mahallesi’ndeki bir bankanın önünde meydana geldi. 71 yaşındaki S.T. ATM’den para çekmek için 25 yaşlarındaki bir kişiden yardım istedi. Ancak kartı makineye takan bu kişi iddiaya göre kartın süresinin dolduğunu söyleyince, S.T. de kartı alıp bankaya girdi. Daha sonra yapılan incelemede, S.T.’nin hesabındaki 730 liranın ATM’den çekildiği belirlendi. S.T. parasını dolandırıcıya kaptırdığını anlayarak şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Polis, dolandırıcıların aynı kişi olabileceğinden yola çıkarak geniş çaplı inceleme başlattı.

Hakan KABAHASANOĞLU (Giresun), (DHA)