Ekonomi Bankadan satılık fabrika

Bankadan satılık fabrika

Paylaş
Bankadan satılık fabrika

İstanbul Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın araştırmasına göre, son bir yılda bankaların el koyduğu gayrimenkul sayısı yüzde 19.7 büyüyerek 3 bin 285'e ulaştı

Değerleri geriledi

Haberin Devamı

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), ‘Bankanızdan Satılık Fabrika’ raporunun 2010 sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, Mayıs 2009 ile Mayıs 2010 arasında bankaların el koyduğu gayrimenkul sayısı yüzde 19.7 artarak 2 bin 744’ten 3 bin 285’e ulaştı. Hacizli mal sayısı yükseldiği halde, bu malların muhammen satış bedeli yüzde 18.7 gerilemeyle 627 milyon liradan 510 milyon liraya indi.

Tekstilde başı çekiyor

Gayrimenkuller içinde, el konulan fabrika sayısı 51’den 77’ye çıkarken, fabrikaların başta tekstil olmak üzere un, yağ, çuval, halı, boya, ayakkabı, beyaz eşya ve otomobil yan sanayi alanında çalıştığı görüldü. El konulan büyüklü küçüklü işyeri sayısı 228, dükkan sayısı 331 oldu. Ayrıca 402 adet arsa, 1569 adet villa ve daire, 77 adet bina ve 452 adet tarla, bankaların portföyüne geçti.

Haberin Devamı

Balık restoranı var

En dikkat çekici haciz işlemi, ‘İstanbul’da bir balık restoranı’ oldu. Satılık işyerleri arasında düğün salonu, pansiyon, süpermarket, akaryakıt bayi ve imalathane, tavuk çiftliği, besihane ve oto galerisi de yer aldı. Son bir yılda kredi alıp da geri ödemesini yapamayan bireysel müşteriler de ev, bina ve arsasını kaybetti. Bina, mesken, tarla ve arazi gibi mallarına el konulan kişi sayısı 2 bin 639 oldu.

11 bin liraya konut

Orta ölçekli işyerlerinde en çok haciz İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşti. Fabrikalarda Gaziantep, Samsun, İzmir, meskenlerde Ankara, İstanbul, Mersin, arsalarda Edirne, Trabzon, Denizli ve Balıkesir haciz listesinin başını çekti. Rapora göre, bankalar el koydukları gayrimenkulleri cazip fırsatlarla satışa sundu. İlanlarda 11 bin liraya konut, 3 bin liraya arsa satışına rastlamak mümkün.