Gündem Bankaları şikayet edecekler

Bankaları şikayet edecekler

Paylaş
Bankaları şikayet edecekler

Tekgıda-İş Başkanı Mustafa Türkel “Banka hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na da şikayet edeceğiz” dedi

İZİN ALMADAN AKTARILDI

Başbakan Erdoğan’ın, “4500 işçi kıdem tazminatını çekti” açıklaması üzerine harekete geçen Tekgıda-İş, Vakıfbank’ın maaş hesabına yatırılan kıdem tazminatlarının işçilerin izni dışında açılan vadeli hesaba aktarıldığını tespit etti. Sendika, bankayı Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikayet etmeye hazırlanıyor. Sendika, işçilerin izni olmadan yapılan işlem için suç duyurusunda bulundu.

BANKACILIK SIRRI DENİLDİ

“Bir kamu bankasının yüksek miktarda kredi verdiğini gördük ama bir bankanın kendi müşterilerinin hesabını açıklamasını görmedik” diyen Türkel şöyle konuştu: “Banka hakkında suç duyurusu yaptık. BDDK’ya da bildireceğiz. Banka, tazminatları vadeli hesaba aktarırken, işlem ücreti kesmiştir. İşçilerin izni olmadan yapılması doğru değil. Tazminatını alanların çoğu emekliliği gelenler.”

SADECE 70 KİŞİ BAŞVURDU

Türkel, Başbakan Erdoğan’ın 4/C sözleşmesini imzalayanlar olduğuna ilişkin açıklamasına ise şöyle yanıt verdi: “2009 Aralık ayından 26 Ocak’a kadar geçen süre içinde emekliliğine bir yıldan daha az kalmış kişilerin bir kısmı sosyal hizmetler kurumuna girmiş olan arkadaşlarımız vardı. Emekliliğine bir yıldan daha az süresi kalanlar 360 kişi. 26 Ocak’tan sonra müracaat eden 70 kişi.”

4/C'Lİ OLAN DA DİRENDİ

Sendikadan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “Aralık başından beri işverenin baskılarıyla bir kısım üyemizin 4/C’yi kabul etmiş olması, bu haksızlığa rıza gösterdikleri anlamına gelmemektedir. Nitekim eylemin ilk gününden itibaren bu üyelerimiz de (bilgimiz dahilinde) aynı dirençle mücadele ediyor. Eylemin tepe noktasında bu haberlerin servis edilmesinin tek amacı eylem kırıcılığıdır.”

2