Gündem 'Banker Bilo' gerçek oldu

'Banker Bilo' gerçek oldu

Paylaş
'Banker Bilo' gerçek oldu

1980 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı 'Banker Bilo' isimli film Edirne'de gerçek oldu

Yasadışı yollarla Türkiye’ye giren ve aynı şekilde Yunanistan’a geçmek isteyen 2’si kadın 7 Filistin uyruklu kaçak, kişi başı bin euro verdikleri insan kaçakçıları tarafından sabaha karşı Yunanistan diye Tunca nehri kıyısına bırakıldı.

KAHVEYE SIĞINDILAR

Kaçaklar, derinliği 30 santimetre olan nehrin karşı kıyısına geçti. Ancak geldikleri yerin Yunanistan yerine Edirne olduğunu fark edince kandırıldıklarını anladı. Islanan kaçaklar, hava sıcaklığının 2 derece olduğu Edirne’de, nehre yakın olan Kaleiçi semtindeki Aziz Korkmaz’a ait kahveye sığındı.

Ayakkabılarının içinden sular akan kaçaklar, burada kalorifer peteği yanında ısındı, çay içip, simit yiyerek karınlarını doyurdu. Bu kişilerin turist değil kaçak olduğunu anlayan kahve müşterileri polise haber verdi.

Gelen ekipler, masalarda oturmayı sürdüren kaçaklara pasaportlarını sordu. Pasaportları olmayan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere polis aracına bindirildi. Burada bir kadın kaçak umuda yolculukları sona erince gözyaşlarını tutamadı.

Kaçaklar sağlık kontorolünden geçirildikten sonra, sınır dışı edilinceye kadar Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ne ait Tunca Barınma Evi’ne yerleştirildi.

BANKER BİLO'DA NELER OLMUŞTU?

Büyük ilgi ile izlenen filmde, uyanık ve dolandırıcı ‘Maho’ karekterini canlandıran Şener Şen, köylüsü olan ‘Bilo’ İlyas Salman ve arkadaşlarını bir kamyon kasasında kaçak olarak Almanya’ya götürmek için para karşılığı anlaşmış ve İstanbul’un bir semtine, “İşte burası Münih” diyerek bırakmıştı.

Aradan geçen 30 yılın ardından filmin bir benzeri Yunanistan sınırındaki Edirne’de gerçek oldu.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)