Türkiye (Son Dakika) Bar cinayetinde ömür boyu hapis

Bar cinayetinde ömür boyu hapis

Paylaş
Bar cinayetinde ömür boyu hapis

Adana'da, barda sahneye çıkan türkü grubundan istenen halay müziğini çalmadığı iddiasıyla çıkan kavganın ardından, öldürülen bar müdürü Ahmet Tekin'in katil şüphelisi 7 kişi hakkında, ağırlaştırılmış ömür hapis cezası istemiyle dava açıldı

10 Ağustos 2013’te, merkez Seyhan ilçesine meydana gelen olayda iddiaya göre, kent merkezindeki bir barda eğlenen 31 yaşındaki Sayim, 29 yaşındaki Necmettin ve 25 yaşındaki Erdoğan Yalap kardeşler ile beraberindekiler, barda sahneye çıkan yerel gruptan 3 kez şarkı isteğinde bulundu.

Haberin Devamı

Yalap kardeşlerin isteğini yerine getiren grup, sonra da diğer masalara gitti. Bu sırada Yalap kardeşler, gruptan halay müziği çalmasını istedi. Ancak istekleri yerine getirilmedi. Bu duruma öfkelenen Yalap kardeşler, bar müdürü Ahmet Tekin’i masalarına çağırdı. Çıkan tartışmada müdüre küfreden öfkeli kardeşler, masadaki bardakları kırdı.

'YARIN SENİ ALACAĞIZ'

Yalap kardeşler, hesabı eksik ödedikten sonra müdürü de "Yarın seni alacağız" diye tehdit edip bardan çıktı. Bar dışında da bar görevlileri ve sahipleriyle tartışan öfkeli grup, tehditlerini sürdürerek ayrıldı.

Tartışmadan 2.5 saat sonra barın karşısındaki kaldırımda, barın güvenlik görevlisi 29 yaşındaki İsmail Kaya ile birlikte sandalyede oturan bar müdürü Ahmet Tekin araçla gelen kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıda güvenlik görevlisi yara almadan kurtulurken, bar müdürü av tüfeğiyle atılan saçmalarla göğsünden ve başından yaralandı. Tekin, hastanede öldü.

Haberin Devamı

Cinayet şüphelisi olarak Sayim, Erdoğan ve 22 yaşındaki Şemsettin Yalap kardeşler ile yeğenleri aynı yaştaki Müjdat Yalap yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Necmettin Yalap, yeğeni 18 yaşındaki Devrim Yalap ile Devrim’in arkadaşı 28 yaşındaki Murat Yurtsuz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

'TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRME'

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, bütün sanıklar hakkında ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, güvenlik görevlisini ’öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 20’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA