Gündem Baraj kapakları açıldı, piknikçiler suya kapılıp sürüklendi

Baraj kapakları açıldı, piknikçiler suya kapılıp sürüklendi

Paylaş
Baraj kapakları açıldı, piknikçiler suya kapılıp sürüklendi

Siirt'te Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı'nda kapak arızası nedeniyle meydana gelen taşkında, piknikçiler sulara kapılıp sürüklendi. Vali vekili 6 kaybın olduğunu açıkladı

Siirt'in Tillo İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve Limak Grubu’nun yaptığı Alkumru Baraj Gölü’nde, saat 18.00 sıralarında iddiaya göre meydana gelen kapak arızası nehir yatağında taşkına neden oldu. Siren ve alarmlar çalmaya başlarken, baraj gölü altında girilmesi yasak olan bölgede piknik yapanlar, barajdan gelen sulardan panik halinde kaçışmaya başladı. Bu sırada kaçmaya fırsat bulamayanlardan sularda sürüklenenler oldu.

Haberin Devamı

30 KİŞİ VE 5 ARAÇ HAKKINDA KAYIP İHBARI VAR İDDİASI

Faciayla ilgili korkutucu iddialar var. Al Jazeera Türk'ün Siirt Valiliği kaynaklarına dayandırdığı haberine göre yaklaşık 30 kişi ve 5 araç hakkında kayıp ihbarı var.

4 KİŞİ SON ANDA KURTARILDI

Olayın duyulması üzerine bölgede hemen kurtarma çalışması başlatıldı. Sulara kapılan 4 kişi, boğulmak üzereyken kurtarma ekipleri tarafından tutundukları yerden alınarak kurtarıldı. Bu kişiler hastanede tedaviye alındı.

VALİ YARDIMCISI'NDAN 2 FARKLI AÇIKLAMA

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Al Kumru Barajı’ndan taşan suya kapılan insanlarla ilgili yaşanan bilgi kirliliği olduğunu belirterek, "Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Daha önce taşkın suyuna kapılan 4 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştı. Ancak bu saat itibariyle kurtarılan ve şu an hastanede yatan 6 kişi dışında herhangi bir kayıp, yaralı veya ölü mevcut değil. Buna rağmen arama kurtarma ekiplerimiz olay yerinde, aramalarına devam ediyor" dedi. Vali Vekili Pala’nın bu açıklamasına rağmen, çok sayıda kayıp ve ölü olduğu dedikoduları üzerine yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Burada toplanan kalabalık, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı. Sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getiren kalabalığın hastane bahçesindeki bekleyişi devam ediyor.

Haberin Devamı

VALİ VEKİLİNDEN SON AÇIKLAMA: 6 KAYBIMIZ VAR

Vali Vekili Mustafa Pala, yaptığı son açıklamada baraj suyunun taşması sonucu 6 kişinin kayıp olduğunu, arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yaşanan facia sonrası gecenin ilerleyen saatlerinde Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan bilançonun artabileceğinin sinyalini twitter'dan verdi. Mikro blog sitesinden açıklama yapan Bakırhan, 'Değerli Siirt halkımız acımız çok büyük ve gittikçe üzüntümüz artıyor' dedi.

İşte Bakırhan'ın paylaştığı son mesajlar:

CİZRE'DE TAŞKIN UYARISI ANONSLARI YAPILDI

Öte yandan Botan Çayı’nın döküldüğü Dicle Nehri kıyısı üzerinde bulunan Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde de belediye hoparlöründen yapılan anonsta, vatandaşların nehir kıyısından uzaklaşması istendi. Siirt’te baraj kapaklarının açıldığı ve taşkın suyunun Cizre’ye gelme ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde sık sık anonslar yapıldı.

Haberin Devamı

10 KİŞİ DAHA KURTARILDI, KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Siirt’te Botan Çayı’nda ani su yükselmesi nedeniyle suya kapılan vatandaşlardan 10 kişi kurtarılırken, AFAD ekiplerinin mahsur kalan diğer vatandaşların kurtarılması için başlattığı çalışma sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI: 4 KAYBIMIZ VAR

Baraj faciası sonrası yaşanan bilgi kirliliği sonrası Belediye Başkanı Tuncay Bakırhan sosyal medyadan şu açıklamaları yaptı: Şu ana kadar kayıp sayımız dört, umuyorum ve diliyorum ki bu sayı daha da artmaz

'Siirtteki baraj taşkini ile ilgili su anda sağlikli bir bilgi aktaramiyoruz ,kayiplar var ama sayi konusunda kesin bir bilgi yok. Kime ajans ve tv.lerde benim adıma 30 yakın yurttaşın yaşamını yitirdiği geçiyor benim böyle bir açıklamam olmadı..Şuan Siirt devlet Hast. Önündeyim tekrar ediyorum kayıpların olduğu söyleniyor ancak net bir bilgi yok. Belediye olarak tüm birimlerimizle teyakkuzdayız hastane önüne ulaşan ailelerden bilgi almaya çalışıyoruz. Şuana kadar hastaneye ulaşan 6 yaralı var,ismleri Leyla tente sabriye tente Emine kundarcıoğlu Ercan Olgun yunus E öztaş doğan güleç.'

Haberin Devamı