Efe Teksoy Baraka (The Shack)
HABERİ PAYLAŞ

Baraka (The Shack)

Haberin Devamı

20 milyon dolar bütçeyle çekilen ‘Baraka’ vizyondaki yerini aldı. Filmde, küçüklüğünde babasından gördüğü eziyetler ve yetişkinliğinde yaşadığı travmatik olay (kızının kaybolması/kaçırılması) sebebiyle Tanrıya inancını kaybetmiş bir adamı (Mack Philips) görüyoruz. Sonrasında gelişen olaylarda Tanrıdan gelen bir davet ve ‘Kutsal Üçlem/Teslis’ şeklinde yani baba-oğul ve kutsal ruh olarak belirmesine tanık oluyoruz.

Bu temanın 2007 yılındaki ‘Dünyalı (The Man From Earth)’ filminden alıntı yapıldığı belli oluyor. ‘Dünyalı’ filminde Tanrı, insan suretine karşımıza çıkıyor ve bilinen gerçeklerin aslında göründüğünden farklı olduğunu anlatıyordu. Tıpkı ‘Baraka’ filminde olduğu gibi. Yapımda görünen Tanrı ve ‘Kutsal Üçlü’; Mack Philips’in babası ve kızını kaçıran adamın aslında göründüğünden farklı olduklarını söylüyor. Ayrıca izleyiciye insanları yargılamadan önce durup düşünmesi gerektiği konusunda mesaj veriyor.

Film genel olarak merak uyandırıcı bir hikâye anlatıyor. Yer yer durağan olması seyirci üzerinde olumsuz etki yaratsa da izlemeye değer olduğunu düşünüyorum.

Baraka (The Shack)

FİLMİN KONUSU

Mack Philips, karısı ve 3 çocuğuyla mutlu bir aile hayatı yaşar. Gittikleri kampta, küçük kızı Missy kaçırılır. Kızının öldüğünü düşünerek inzivaya çekildiği sırada bir mektup alır. Gönderenin Tanrı olduğundan şüphelenir. Mektupta Missy’nin kaybolduğu yer olan barakaya dönmesi istenir. Mack, her şeyi göze alır ve barakaya doğru yola çıkar. Orada bulacakları hayatını tamamen değiştirecektir. Sam Worthington ve Octavia Spencer’ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmeni Stuart Hazeldine.

Baraka (The Shack)

KAMERA ARKASI

- Çekimler 8 Haziran 2015’te Kanada-Vancouver’da başladı.
- Film, Kanadalı yazar William P. Young’ın aynı adlı romanından uyarlandı.
- 2005 yılında William P Young, 3 işte çalışıyor ve 6 çocuğundan 4’üyle 900 m karelik bir evde oturuyordu. Her gün yaptığı 40 dakikalık tren yolcuğunda çocuklarına Tanrı hakkındaki düşüncelerini anlatacağı bir roman yazmaya başladı. Çocuklarına bir armağan alacak parası olmadığı için bu kitabı hediye etti. Sadece ailesi ve birkaç arkadaşının okuyacağını düşünüyordu. Ama ‘Baraka’ kitap olarak basıldı ve dünya çapında 20 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

İyi Seyirler Dilerim...

Efe TEKSOY


Sıradaki haber yükleniyor...
holder