Siyaset Barak'a zirveden randevu yok
Paylaş
Barak'a zirveden randevu yok

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak Ankara'ya geldi. Çok istemesine rağmen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşemeyecek

TAM KRİZ SONRASI

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a yönelik küstah tavrı iki ülke arasında büyük gerginliğe neden olmuştu.

Ayalon’un Çelikkol’a yazdığı özür mektubuyla şimdilik sona eren krizin ardından Türkiye bugün önemli bir konuğu ağırlıyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bugün Ankara’ya geldi. Barak'ı Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve askeri yetkililer ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi karşıladı.

GÜL İSTANBUL’DA

Ancak Ehud Barak’ın devletin zirvesi ile görüşmesi mümkün olamayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ etkinlikleri nedeniyle bugün İstanbul’da olmasını, Başbakan Tayyip Erdoğan ise üç günlük yurtdışı ziyaretinin başlamasını gerekçe göstererek Barak’a randevu vermedi.

Gül’ün “Pazartesi görüşelim” önerisini ise Barak “Almanya’da olacağım” diyerek kabul edemedi

BAKANLARLA GÖRÜŞME

İsrail Savunma Bakanı Barak bugün önce Dışişleri Ahmet Davutoğlu ardından da mevkidaşı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le görüşecek. Görüşmelerde zor bir dönemden geçen Türk-İsrail ilişkileri ele alınacak.

İsrail’deki koalisyon hükümetinde yer alan İşçi Partisi’nin lideri olan Barak’ın Gönül ile yapacağı görüşmede, iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki işbirliği gündeme gelecek.

‘ŞAHİN’ UYARISI

Ehud Barak’ın Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmede ise, İsrail’in Türkiye ile iyi ilişkiler kurma isteğinde olduğu ve hükümetteki şahinlerin tutumlarını onaylamadıkları yönünde mesajlar vermesi bekleniyor.

Görüşmede, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcı Danny Ayalon’un neden olduğu son krizin gündeme geleceği ve Türkiye’nin rahatsızlığını yineleyeceği belirtiliyor

Haberin Devamı