Siyaset Barak'tan Çelikkol'a özel ilgi
Paylaş
Barak'tan Çelikkol'a özel ilgi

Ankara'da temaslarda bulunan İsrail Savunma Bakanı ve heyeti, 'alçak koltuk' skandalını yaşayan Büyükelçi Çelikkol'a özel ilgi gösterdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşmesinde, Ankara’nın görüş ve beklentilerinin tüm açıklığıyla iletildiği öğrenildi. İsrail heyeti, görüşmede bulunan ve 'alçak koltuk' skandalını yaşayan Büyükelçi Çelikkol’a özel ilgi gösterdi, Barak, özel fotoğrafçısını çağırarak, Çelikkol ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

'GERGİNLİĞİ GERİDE BIRAKMA' ZİYARETİ
Planlanandan uzun olarak 2 saat 15 dakika süren görüşmede ikili ilişkiler başlığa altında Gazze Savaşı’ndan bu yana en son yaşanan büyükelçi krizi de dahil olmak üzere son bir yıldaki gelişmeler ele alındı.

'YAPILANI TASVİP ETMEDİK'

Haberin Devamı

Bölgesel konularda da İsrail-Suriye, İsrail-Filistin ve İsrail-Lübnan gibi bütün barış kanallarının gündeme geldiği öğrenilirken, Ankara İsrail tarafına hedefinin Orta Doğu barış sürecinin yeniden canlanması olduğu mesajı verdi. Edinilen bilgiye göre, Barak da Türkiye ile ilişkilere verdikleri önemi vurgulayarak, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a yapılan davranışı tasvip etmediğini söyledi.

Diplomatik kaynaklar, İsrail tarafına Ankara’nın gerek ikili ilişkiler gerekse bölgesel konulardaki bütün görüş ve beklentilerinin tüm açıklığı ile iletildiğini söyleyerek, iki ülke arasındaki bütün dosyaların ele alındığını ve değişik seviyelerde temasta kalınmasına karar verildiğini kaydettiler.

Haberin Devamı

AA