Spor Barça kaçıyor, R. Madrid kovalıyor

Barça kaçıyor, R. Madrid kovalıyor

Paylaş
Barça kaçıyor, R. Madrid kovalıyor

La Liga'nın 20. haftasında Barcelona, en yakın rakibi liderliği Real Madrid'le arasındaki 5 puanlık farkı korudu

Lider Barcelona, cumartesi Sporting Gijon deplasmanındaki maçını 1-0 kazanarak, takipçisi Real Madrid ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu. "Barça"ya galibiyeti getiren gol 30. dakikada Pedro Rodriguez’den geldi.

Gijon’un El Molinon stadında 22 bin kişinin izlediği maçın 2. devresinde Messi ve Pedro ile bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Barcelona bu sonuçla son 4 lig maçını gol yemeden kazanmış oldu.

Lig ikincisi Real Madrid de deplasmanda Deportivo La Coruna ile oynadığı maçı 3-1 kazanarak, liderle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi. Deportivo’nun Riazor stadında oynanan maçta Real Madrid, 13. dakikada Esteban Granero ve 41. dakikada Guti’nin topuk pasıyla Fransız golcüsü Karim Benzema’nın attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Deportivo Riki’nin penaltıdan attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Benzema 90 1. dakikada kendisinin 2. golünü attı ve maç 3-1 Real Madrid galibiyetiyle sona erdi. Riazor’da Deportivo’yu bu maça kadar yaklaşık 10 yıldır yenemeyen Real Madrid’de cezalı Cristiano Ronaldo ile Van der Vaart ve Higuain forma giymedi.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 15 golle ilk sırada bulunuyor. Valencia’dan David Villa 14 golle 2. sırada. 3. sırayı 11 golleri bulunan Real Madridli Higuain ve Barcelona’dan İbrahimoviç paylaşıyor.

LA LİGA'DA HAFTANIN SONUÇLARI

Espanyol - Athletic Bilbao 1-0
Sporting Gijon - Barcelona 0-1
Deportivo La Coruna - Real Madrid 1-3
Xerez - Mallorca 2-1
Villarreal - Osasuna 0-2
Tenerife - Zaragoza 1-3
Valladolid - Almeria 1-1
Getafe - Racing Santander 0-0
Atletico Madrid - Malaga 0-2
Sevilla - Valencia 2-1

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN MAÇLARI

Valencia - Valladolid
Barcelona - Getafe
Real Madrid - Espanyol
Malaga - Deportivo La Coruna
Athletic Bilbao - Xerez
Mallorca - Villarreal
Osasuna - Tenerife
Almeria - Sporting Gijon
Real Zaragoza - Sevilla
Racing Santander - Atletico Madrid

Haberin Devamı