Spor Barça'nın transfer bütçesi 44 milyon Euro

Barça'nın transfer bütçesi 44 milyon Euro

Paylaş
Barça'nın transfer bütçesi 44 milyon Euro

Barcelona'nın transfere 45 milyon Euro ve satılacak futbolculardan gelecek parayı ayırdığı açıklandı

Barcelona’nın, teknik direktör Guardiola’nın isteklerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını dile getiren kulübün ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Javier Faus, "Bu 45 milyon avro ve diğer gelecek paralar ile teknik direktörümüzün bizden istediğini gerçekleştirmeye çalışacağız. Transferler için üstün bir çaba harcamamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

Faus, kulübün ekonomik anlamda gücünü sağlamak için geçtiğimiz sezonlara oranla transfere çok daha az para ayırdıklarını vurguladı. Guardiola’nın göreve gelmesinden bu yana son 3 sezondur transfere toplam 277,5 milyon avro harcayan Barcelona, Pique, Alves, Villa veya Mascherano gibi transferlerden verim alsa da Chygrynskiy, Hlep, Caceres veya İbrahimoviç transferlerinden zararla çıktı.

İbrahimoviç’i İnter’den 70 milyon avroya alan Barcelona, bir yıl sonra bu futbolcuyu 24 milyon avroya Milan’a sattı. Gelecek sezon için Barcelona’nın hedefindeki futbolcular Cesc (Arsenal), Rossi (Villarreal), Alexis Sanchez (Udinese) olarak gösterilirken, Arsenal’in Cesc için en az 45 milyon avro, Udinese ve Villarreal’in ise futbolcuları için 30’ar milyon avro istediği ileri sürülüyor.

Barcelona’nın satmayı planladığı futbolcuların ise Bojan, Thiago, Jeffren veya 2. ligde mücadele eden Barcelona B takımından Jonathan Soriano oldukları belirtiliyor.

Öte yandan, 2010-2011 sezonu itibarıyla Barcelona’nın kasasına 420 milyon avro girip, 441 milyon avro çıkarken, kulübün sezonu 21 milyon avroluk zararla kapatması öngörülüyor.

Faus, mevcut durumda kulübün borcunun 483 milyon avrodan 364 milyon avroya indirildiğini kaydederek, "Daha fazla para kaybetmemize müsade edemeyiz. Geçen yıl 80 milyon avro, bu yıl da 21 milyon avro kaybettik. Gelecek yıl para kazanacağız" dedi.

Haberin Devamı