Spor Barcelona 1-1 Real Madrid

Barcelona 1-1 Real Madrid

Paylaş
Barcelona 1-1 Real Madrid

İspanya La Liga'nın 14.haftasında karşı karşıya gelen Barcelona ile Real Madrid, 1-1 berabere kaldı. Nou Camp Stadı'na 6 puan farkla giden Real Madrid, 53 dakikada Luis Suarez'in golüyle 1-0 geriye düştüğü maçta 90'da Sergio Ramos ile beraberliği kurtardı

El Clasico'ya yedek kulübesinde başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, Andre Gomes'in yerine 77. dakikada oyuna girdi ve kalan bölümde görev yaptı.

Stat: Nou Camp

Hakem: Carlos Clos Gomez, Pau Cebrian Devis, Jon Nunez Fernandez

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Alba, Andre Gomes (Dk. 78 Arda Turan), Sergio Busquets, Rakitic (Dk. 60 Iniesta), Messi, Luis Suarez, Neymar (Dk. 88 Denis Suarez)

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Modric, Kovacic (Dk. 86 Mariano), Isco (Dk. 66 Casemiro), Cristiano Ronaldo, Lucas, Benzema (Dk. 77 Marco Asensio)

Goller: Dk. 53 Luis Suarez (Barcelona), Dk. 90 Sergio Ramos (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 13 Isco, Dk. 80 Carvajal (Real Madrid), Dk. 29 Neymar, Dk. 75 Luis Suarez, Dk. 84 Busquets, Dk. 90 Mascherano (Barcelona)



İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelenin 53. dakikada sahneye çıkan Luis Suarez, Barcelona'yı öne geçirdi. Bu dakikada Barcelona'nın kazandığı serbest atışı Neymar kullandı. Pozisyonu iyi takip eden Luis Suarez, kafa vuruşuyla Real Madrid ağlarını havalandırdı.


Barcelona'da 77.dakikada oyuna giren milli futbolcumuz Arda Turan'ın yaptığı faul sonrası Real Madrid, 90'da skora denge getirdi. Sol kanattan Modric'in kullandığı serbest atışta Sergio Ramos kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.



Bu beraberliğin ardından Real Madrid puanını 34'e yükseltti ve zirvedeki yerini korudu. Barcelona ise 28 puanla ikinci sırada...

CHAPECOENSE İÇİN SAYGI DURUŞU

Kolombiya'daki uçak kazasında futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri hayatını kaybeden Brezilya'nın Chapecoense kulübüne destek için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. "Dayan Chapecoense" yazılı bir panonun arkasına geçen her iki takımın futbolcuları ve hakemler omuz omuza saygı duruşunda bulundu.

Ayrıca takımlar sahaya çıkarken, Nou Camp Stadı'ndaki 90 bin Barcelona taraftarı takımlarına ve Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere destek vermek için bir mozaik oluşturdu. Tribünlerdeki mozaikte, Katalonya'ya özgü insan kulesi sembolü ile "Haydi Barça" yazılırken, Katalonya bayrağı da oluşturuldu. Ayrıca tribünün bir kısmında İngilizce "Katalan Cumhuriyeti'ne Hoşgeldiniz" yazılı büyük bir pankart açıldı. Maçın 17. dakikasında da tribünlerden "bağımsızlık" diye sloganlar atıldı.

Haberin Devamı