Spor Barcelona acımadı: 5-1

Barcelona acımadı: 5-1

Paylaş
Barcelona acımadı: 5-1

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Shakhtar Donetsk'i 5-1 yenen Barcelona yarı final yolunda çok büyük avantaj kazandı

Dünyanın en iyi takımı olarak gösterilen Barcelona, maça da adına yakışır şekilde başladı. Henüz ikinci dakikada Villa'yı kaçırmak Messi'nin pası savunmadan sekerek Iniesta'nın önünde kaldı. Çok soğukkanlı bir şekilde topu yakın direğe yollayan İspanyol yıldızi takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Luiz Adriano topu dışarı gönderirken, Shakhtar için çok ciddi bir gol şansını da harcamış oldu. 13. dakikada Alves'in büyük hatasında Barcelona bir kez daha şanslıydı. Brezilyalı oyuncunun kaleci Valdes'e attığı pas kısa düştü.

Bu topu alan Adriano hemen Willian'ı gördü ancak bu oyuncunun vuruşu direğin üzerinden dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda toparlanan Barça, oyunun yeniden rakip sahaya yıkmayı çalıştı. 18 ve 19. dakikalarda Messi ile gole yaklaşan Katalan ekibi, 25. dakikada ise Alves'in şut çekmek yerine ceza sahasına orta yapması nedeniyle ikinci golden oldu.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise sahneye çıkan Alves, bu kez kendini affettirmeyi başardı. Iniesta'nın mükemmel pasında topu iyi kontrol eden Brezilyalı sağ bek, Pyatov'u da güzel bir çalımla ekarte ederek boş ağlarla topu gönderdi.

İlk 45 dakikanın kalan dakikalarında da başka gol olmayınca Barça soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

PIQUE YİNE GOLÜNÜ ATTI

Barcelona ikinci yarıda da üstün olan taraftı. 53. dakikada çalışılmış bir korner organizasyonu sonrasında Pique penaltı noktasının civarında topla buluştu ve güzel bir vuruşla ağları havalandırarak skoru 3-0'a taşıdı.

58. dakikada sarı kart gören Andres Iniesta, rövanş maçı için cezalı duruma düştü. Bu olaydan hemen bir dakika sonra Shakhtar, aradığı gole kavuştu. Srna'nın kullandığı serbest vuruş sonrasında ceza sahasında topla buluşan Rakitskiy, Barcelona ağlarını havalandırmayı başardı.

Golden hemen sonra oluşan Barcelona atağında Messi ile gelişen atakta ceza sahasına girerken topla buluşan Keita çok sert bir vuruşla skoru 4-1'e getirerek Ukrayna ekibinin hevesini çok geçmeden söndürdü.

Bu golden sonra bir süre oyundaki tempo düşerken, son 10 dakikada maça yine heyecan geldi. 80. dakikada Pedro'nun pasında Iniesta topla buluştu ancak İspanyol yıldız topa biraz daha düzgün vursa beşinci golün gelmesi işten bile değildi.

Bu pozisyondan iki dakika sonra ise konuk ekip tehlikeli geldi. Luiz Adriano müsait durumda, Valdes'in de yerde olduğu bir anda güzel bir vuruş yaptı ancak top direkte patladı.

Karşılıklı ataklar devam ederken maçın son sözünü Xavi söyledi. 86. dakikada yine Alves ile gelişen ev sahibi ekip atağında Xavi topu iyi takip ederek ağlara göndermeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona sahadan 5-1 galip ayrılarak yarı finale adını yazdırmayı büyük ölçüde garantiledi.

Haberin Devamı