Spor Barcelona kupayı kaptı

Barcelona kupayı kaptı

Paylaş
Barcelona kupayı kaptı

ULEB Avrupa Ligi dörtlü final organizasyonunun final maçında Olympiakos'u 86-68 yenen Regal Barcelona, ikinci kez kupanın sahibi oldu

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen organizasyonun final maçında, ilk çeyreğin ilk 3 dakikası karşılıklı basketlerle geçti. 5. dakikadan sonra sonra maça ağırlığını koyan Regal Barcelona, 10’a 0’lık bir seri yakaladı ve bu çeyreği 28-19 önde kapattı.

Barcelona, istikrarlı oyununu sürdürdüğü 2. çeyrekte, farkı 13 sayıya kadar çıkarttı. İspanyol ekip, gecenin yıldızı olan Juan Carlos Navarro’nun kazandırdığı 3 sayıyla durumu 46-52’ye getirdi ve ilk devredeki en büyük sayı farkını yakaladı.

Üçüncü çeyreğe 47-36 geride başlayan Olympiakos, hem savunmada, hem de hücumdaki başarılı organizasyonlarıyla farkı 26. dakikada 52-47 ile 5 sayıya kadar indirdi. Ancak İspanyol ekip, Victor Sada’nın, 3 sayı çizgisinin oldukça gerisinden attığı basket ve Boniface Ndong’un iki dakika içinde kazandırdığı 5 sayıyla farkı 14 sayıya kadar yükseltmeyi başardı. 3. çeyrek, 64-50 Regal Barcelona’nın üstünlüğüyle sona erdi.

Son çeyrekte farkı kapatma çabasındaki Olympiakos, durumu 76-65’e getirdi. Kleiza’nın, maçın bitimine 1 dakika 23 saniye kala 5. faulünü yaparak oyun dışı kalmasıyla iyice rahatlayan Regal Barcelona, rakibini 86-68 yenerek, 2003’teki şampiyonluğuna bir yenisini eklemiş oldu. Final Four’un en değerlisi seçilen Navarro, Barcelona’nın 2003’teki şampiyon kadrosunda da yer alıyordu.

Sahanın en skorer ismi, 21 sayıyla oynayan ve maçın ardından Final Four’un en değerli oyuncusu seçilen Juan Carlos Navarro oldu. İspanyol ekipte Pete Mickeal 14 sayı atarak takımının galibiyetinde önemli rol üstlendi.

Olympiakos’ta ise Josh Childress, geceyi 15 sayıyla tamamladı ve takımının en skorer ismi olarak göze çarptı. Childress’i 13 sayıyla Linas Kleiza, 12 sayıyla Theodoros Papalukas izledi.

AA

Haberin Devamı