Spor Barcelona şampiyonluğu bırakmadı

Barcelona şampiyonluğu bırakmadı

Paylaş
Barcelona şampiyonluğu bırakmadı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) son haftasında evinde Valladolid'i 4-0 yenen Barcelona şampiyon oldu

Barcelona bu galibiyetle puanını 99’a yükselterek şampiyon oldu ve La Liga’nın puan rekorunu kırdı. Bu, Barcelona’nın La Liga’daki 20’inci, son 10 yıldaki 4’üncü şampiyonluğu oldu.

Nou Camp stadında oynanan maçta Barcelona ilk yarıyı 27. dakikada Prieto’nun kendi kalesine ve 31. dakikada Pedro’nun golleriyle 2-0 önde kapattı.

Arjantinli Messi, 62 ve 74. dakikalarda attığı gollerle skoru 4-0’a getirdi ve maç bu skorla sona erdi. Barcelona, geçen sezonun ardından bu sezon da La Liga şampiyonluğunu kazandı.

REAL MADRİD SON MAÇTA KAZANAMADI

Ligde 2. sıradaki Real Madrid ise Malaga ile deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısını Malaga 9. dakikada Duda’nın golüyle 1-0 önde kapattı.

Real Madrid, 48. dakikada Rafael van der Vaart’ın golüyle beraberliği sağladı ve maç 1-1 bitti. 90. dakikada Malaga’nın golünü atan Duda kırmızı kart gördü.

Malaga bu maçta aldığı puanla ligde kalmayı başardı. Real Madrid bu sezon ligde 102 gol atmasına rağmen 2. sırada kaldı.

Ligde ilk 3 sırayı alan Barcelona, Real Madrid ve Valencia doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Son hafta deplasmanda Almeria’yı 3-2 yenen Sevilla, Şampiyonlar Ligi’ne katılacak 4. takım oldu. Sevilla, Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynayacak.

KÜME DÜŞENLER BELLİ OLDU

La Liga’da son 3 sırada yer alan Real Valladolid, Tenerife ve Xerez küme düştü.

GOL KRALI MESSİ

34 gol:
Messi (Barcelona)
27 gol: Higuain (Real Madrid)
26 gol: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
21 gol: Villa (Valencia)
18 gol: Forlan (Atletico Madrid)

Haberin Devamı