Spor Barcelona tutulmuyor

Barcelona tutulmuyor

Paylaş
Barcelona tutulmuyor

La Liga'nın 21. haftası tamamlanırken, lider Barcelona, takipçisi Real Madrid ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu

Barcelona-Getafe maçını Nou Camp'ta 67 bin seyirci izledi. Barcelona Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin 6. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 25. dakikasında Barcelonalı savunma oyuncusu Gerard Pique, Getafeli Rafael Lopez’e yaptığı müdahale nedeniyle doğrudan kırmızı kart gördü.

Barcelona’da Puyol’un cezası nedeniyle oynamaması nedeniyle kaptan olarak sahaya çıkan Xavi de kırmızı karta itiraz ettiği için aynı dakikada sarı kart gördü.

İlk yarısı 1-0 Barcelona üstünlüğüyle kapanan maçın 67. dakikasında Messi’nin pasını iyi değerlendiren Xavi, takımını 2-0 öne geçirdi. Maçın 90. dakikasında Blanco’yu ceza sahasında düşüren ve penaltıya neden olan Barcelona’nın Meksikalı savunma oyuncusu Rafael Marquez de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Getafe’nin ligdeki en golcü ismi Soldado penaltıyı gole çevirdi.

REAL MADRİD RAHAT KAZANDI

Liderin takipçisi Real Madrid de, Espanyol ile evinde oynadığı maçı zorlanmadan 3-0 kazanarak aradaki puan farkının açılmasına izin vermedi. Real Madrid, 5 dakikada savunma oyuncusu Sergio Ramos’un attığı golle 1-0 öne geçti.

Portekizli golcüsü Cristiano Ronaldo’nun cezası nedeniyle oynamadığı maçın ilk devresini Brezilyalı yıldızı Kaka’nın 30. dakikada attığı golle 2-0 önde kapadı.

Real Madrid, Fransız Karim Benzema’nın yerine 72. dakikada oyuna giren Arjantinli forveti Gonzalo Higuain’in 90. dakikada attığı golle maçı 3-0 kazandı.

ATLETİCO MADRİD KEYİFSİZ

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Atletico Madrid de Racing Santander ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak 12. sıraya yükseldi.

Atletico’nun golünü 24. dakikada Uruguaylı golcüsü Diego Forlan attı.

MESSİ GOL KRALLIĞINI BIRAKMIYOR

Gol krallığı sıralamasında 1. sırada bulunan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi bu hafta attığı golle 16 gole ulaştı ve ilk sıradaki yerini korudu.

2. sıradaki Valencia’dan David Villa da Valladolid’e attığı golle, gol sayısını 15’e çıkardı. Gol krallığında 3. sıraya bu hafta attığı golle gol sayısını 12’ye çıkaranReal Madridli Higuain yükseldi.

HAFTANIN MAÇLARI

13 Şubat Cumartesi
Sporting Gijon -Valencia
Xerez-Real Madrid
Villarreal-Athletic Bilbao

14 Şubat Pazar
Espanyol-Deportivo
Getafe-Almeria
Racing Santander-Malaga
Valladolid-Zaragoza
Sevilla-Osasuna
Atletico Madrid-Barcelona

15 Şubat Pazartesi
Tenerife-Mallorca

2

Haberin Devamı