Spor Barcelona zirveyi bırakmıyor

Barcelona zirveyi bırakmıyor

Paylaş
Barcelona zirveyi bırakmıyor

La Liga'nın 19. haftası tamamlanırken, lider Barcelona, Valladolid deplasmanında 3-0 kazanarak, Real Madrid'le arasındaki 5 puanlık farkı korudu

Barça'yı galibiyete taşıyan goller 20. dakikada Xavi, 22. dakikada Dani Alves ve 56. dakikada Lionel Messi’den geldi. Barcelona, bu sonuçla 19. haftası geride kalan La Liga’nın ilk devresini yenilgisiz lider kapattı.

La Liga’da daha önceki yıllarda Real Madrid, Athletic Bilbao, Espanyol ve Real Sociedad sezonun ilk yarısını yenilgisiz tamamlamıştı. 19 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik alan ve 49 puan elde eden Barcelona, böylece lig tarihinde 19 maç sonunda ulaştığı en yüksek 2. puanı aldı. Barça, geçen yıl ilk 19 maç sonunda 50 puan almıştı.

RONALDO 2 ATTI, SONRA KIRMIZI KART GÖRDÜ


Ligde 2. sırada bulunan Real Madrid evindeki Malaga maçını 2-0 kazandı ve bu sezon evindeki 10. maçında 10. galibiyetini elde etti. Real Madrid’in gollerini 36 ve 40. dakikalarda Portekizli Cristiano Ronaldo attı.

Ronaldo, 70. dakikada Malaga’nın Danimarkalı savunma oyuncusu Patrick Mtiliga’ya dirsek attığı gerekçesiyle direkt kırmızı kart gördü. Ronaldo, takımının haftaya Deportiva La Coruna deplasmanında oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Maçta aldığı darbe nedeniyle yüzü kan içinde kalan ve oyundan çıkan Mtiliga’nın burnunun kırıldığı belirlendi. Ronaldo, bu sezon daha önce de Almeira maçında kırmızı kart görmüştü.

MESSİ GOL KRALLIĞINDA LİDER

Ligde gol krallığında Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 15 golle ilk sırada bulunuyor. Bu haftayı suskun geçiren Valencia’dan David Villa 14 golle 2. sırada. 3. sırayı 11 golleri bulunan Real Madridli Higuain ve Barcelona’dan İbrahimoviç paylaşıyor.

HAFTANIN SONUÇLARI

Sevilla-Almeria 1-0
Real Valladolid-Barcelona 0-3
Deportivo La Coruna-Athletic Bilbao 3-1
Tenerife-Valencia 0-0
Sporting Gijon-Racing Santander 0-1
Espanyol-Mallorca 1-1
Villarreal-Real Zaragoza 4-2
Xerez-Osasuna 1-2
Getafe-Atletico Madrid 1-0
Real Madrid-Malaga 2-0

Haberin Devamı