Spor Barcelona'da Cruyff şoku

Barcelona'da Cruyff şoku

Paylaş
Barcelona'da Cruyff şoku

Barcelona'da Cruyff şoku

İspanya’nın Barcelona kulübünde geçmişte hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapan Hollandalı Johan Cruyff, geçtiğimiz Nisan ayında kendisine verilen kulüp onursal başkanlığı ünvanını, yeni yönetimle arasındaki sorundan dolayı bıraktı.

Barcelona’da Joan Laporta’nın yerine 1 Temmuz tarihinden itibaren resmen başkanlık görevine başlayan Sandro Rosell ile yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Cruyff’a tanınan onursal başkanlık sıfatının kulüp yönetmenliğine uymadığına ilişkin bir tartışma yapılmasına sinirlenen Johan Cruyff, hemen kulüp binasına giderek onursal başkanlık nişanını geri verdi.

Kulüp girişindeki resepsiyonda oturan ve o sırada telefonla konuşan sekreter kıza sadece, "Bak buraya bırakıyorum" diyerek onursal başkanlık nişanını geri veren Cruyff, İspanyol basınına da, "Yönetim kurulunun ilk toplantısında bu konuyu tartışması bana garip geldi. Çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu tip şeyleri kabul etmek çok zordur ama geri vermek kolaydır.

Kimseyi rahatsız etmek istemediğimden geri veriyorum" dedi. Cruyff’un hareketi İspanyol basınınca "sürpriz" olarak değerlendirildi.

Barcelona’nın yeni başkanı Sandro Rosell ise konuyla ilgili olarak, "Ben de aynısını yapardım, hiç kimse mevcut olmayan bir sıfatı arzu etmez" şeklinde konuştu.

Rosell ile Cruyff arasındaki gerginliğin aslında geçmişe dayandığı ileri sürülürken, Hollandalı futbol adamı, başkanlığını kutlamak için açtığı telefona, Rosell’in cevap bile vermediğini söylemişti.

1973-78 yıllarında futbolcu, 1988-96 yıllarında teknik direktör olarak Barcelona’da görev yapan ve kulüp içinde büyük etkisi olduğu bilinen Johan Cruyff’a eski kulüp başkanı Joan Laporta tarafından geçtiğimiz Nisan ayında onursal başkanlık ünvanı verilmişti.

Haberin Devamı