Spor Barcelona'da yeni başkan Rossel

Barcelona'da yeni başkan Rossel

Paylaş
Barcelona'da yeni başkan Rossel

İspanya'nın FC Barcelona kulübünün yeni başkanı Sandro Rosell oldu

2003-2005 yılları arasında Barcelona’da başkan yardımcılığı yapan Rosell daha sonra kulüp başkanı Laporta ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı görevinden istifa etmişti.

Marketing şirketi olan 46 yaşındaki Rosell, teknik direktör Pep Guardiola ile olan yakın arkadaşlığı ile de bilinirken, gelecek 6 yıl Barcelona kulübünün başkanlığını yapacak.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Barcelona üyelerinin yüzde 45’i (yaklaşık 53 bin kişi) kulüp başkanlığı seçiminde oy kullanırken, Rosell oyların yüzde 62’sini alarak büyük farkla diğer adayların önünde yer aldı.

Katalan basınında açıklanan sandık başı anket sonuçlarında diğer adaylardan Benedito’nun yüzde 14, İngla’nın yüzde 12, Ferrer’in ise yüzde 8 oy aldığı belirtildi.

Rosell, yarıştığı diğer adaylar tarafından tebrik edildi. Joan Laporta’nın döneminde Barcelona 4 lig şampiyonluğu, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 1 Kral Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası ve 1 Dünya Kulüpler Kupası kazanıp, rekorlar kırmıştı.

Barcelona kulübü başkanıyken Katalan milliyetçiliğini çok fazla ön plana çıkartan Laporta, gelecek için siyasete atılmayı planlıyor.

Haberin Devamı