Spor Barcelona'dan büyük tehdit

Barcelona'dan büyük tehdit

Paylaş
Barcelona'dan büyük tehdit

Barcelona Başkanı Sandro Rosell, Real Madrid'le yaşanan polemikleri hatırlatarak, gelecek sezon tekrarlanması durumunda kurumsal ilişkileri keseceklerini söyledi

"Tarihimizin en iyi sportif dönemini geçirdik ama bu yıl Real Madrid ile olanlardan sonra kurumsal bir açıklama yapmak istiyorum" diyen Rosell, "Çok fazla provoke edilmemize rağmen stilimizi korumaya karar verdik.

Yüreğimiz başka bir şey söylese de hislerimiz bizi tuttu. Bizi provoke ettiler ama dayandık. Şimdi başarılarımızın keyfini çıkarıyoruz ve futbol herkesi ait olduğu yere koydu. Wembley’deki gösteri bize saldıran herkese verilen en çarpıcı cevap oldu" ifadelerini kullandı.

"REAL MADRİD TÜM SINIRLARI AŞTI"

Madde madde görüşlerini açıklayan Barcelona Kulübü Başkanı Rosell, "Kulüpler olarak sosyal bir sorumluluğumuz var. Çocuklar dahil birçok kişi için örneğiz. Real Madrid bu yıl bütün sınırlarını aştı" dedi.

Geçen sezon Kral Kupası finali, lig ve Şampiyonlar Ligi yarı final maçları olmak üzere 17 günde 4 kez karşılaşan Real Madrid ve Barcelona’nın o dönemde karşılıklı yaşadığı polemiklere atıfta bulunan Rosell, Barcelonalı futbolcuları dopingle suçlayan Cope radyosuna karşı dava açtıklarını ve konu olan gazetecinin kaynağını Real Madrid olarak gösterdiğini kaydetti.

"IRKÇILIKLA BİLE SUÇLANDIK"

Öte yandan, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun bir basın toplantısında "Guardiola utanç duymalı" şeklinde konuştuğunu hatırlatan Rosell, "Utanç duyulması gereken, bu basın toplantısıdır. UEFA karşısında kendimizi savunduk ve onu cezalandırdı.

Hayret verici şekilde Real Madrid defans oyuncusu, 8 futbolcumuzu ırkçılık dahil anti sportif hareketlerle suçladı. Buna karşı da kendimizi savunduk" açıklamasını yaptı.

Barcelona Kulübü Başkanı, yazılı beyanının sonlarında şu ifadeleri kullandı: "Sportif sınırların aşılmasına izin vermeyeceğiz ve eğer gerekirse tekrar hukuki yollara başvuracağız. Ama hiçkimse bizden, sınırın aşıldığı o düzeye çıkmamızı beklemesin. Savunduğumuz değerler buna izin vermiyor.

Eğer sportif sınırlar yeniden aşılırsa kurumsal ilişkileri kesmek zorunda kalacağız. Bunu yapmak istemiyoruz ama yapmak için de ellerimiz titremeyecektir. Real Madrid Kulübü Başkanı, 10. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmadan durmayacağını söyledi. Umarım, bunu kurallar içinde yaparlar."

Haberin Devamı