Spor Barcelona'ya çirkin iftira

Barcelona'ya çirkin iftira

Paylaş
Barcelona'ya çirkin iftira

La Liga'da Barcelona ve Real Madrid arasındaki şampiyonluk savaşı sürerken, Katalan ekibi ile ilgili ortaya atılan doping iddiası, İspanya'da ortalığı bir anda karıştırdı

Ülkenin önde gelen radyo kanallarından Cadena Cope, birçok futbolseverin 'Uzay Takımı' lakabını taktığı Barcelona Kulübü'nde dopingle alakalı ciddi şüpheler bulunduğunu öne sürdü.

Önceki gün Barça'nın, deplasmanda Sevilla ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Cadena Cope'un gece programında bu haberi yayına verdiği ifade edildi. 'İşinizi daha ciddi yapın' Bunun üzerine Juan Antonio Alcala isimli gazeteci radyoya bağlanıp, Real Madrid'in İspanya Futbol Federasyonu'na başvurup, doping kontrollerinin daha sık ve ciddi yapılmasını talep edeceğini açıkladı.

Yani bir bakıma Los Galacticos'un ezeli rakibinin böyle birşey yapabileceğini ima etmesi, ortamın daha da gerilmesine neden oldu.

Adı geçen kulüpler arasında Valencia'nın da yer aldığı vurgulanırken, Barça resmi internet sitesinden konuyla ilgili bir bildiri yayınladı ve "Kulübümüz doping testlerinden daima temiz çıkmıştır. Hakkımızda çıkan bu tür iddialar, sadece spordaki rekabet ortamına zarar verir" diyerek, Cadena Cope hakkında ağır bir tazminat davası açmaya hazırlandığını ifade etti.

UEFA testinden temiz çıktılar! İspanya Doping Kurulu Sekreteri Jaime Lissavetzky de, bunun üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Lissavetzky, "İspanya Futbolu temizdir. Ne Barcelona ne de Real Madrid'den şu ana kadar bununla ilgili bir şikayet gelmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı