Candaş Tolga Işık Barikat
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Memleketin gündemi barikat...

*

Eli bayraklı, Ergenekoncu, marjinal, holigan, teröristlerin Ankara’daki yasadışı Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü sırasında kurulan polis barikatı olay oldu.

*

Cumhurbaşkanı kaldırttı sanıyorduk... Köşk’ten açıklama geldi: “Barikatı kaldırın demedim esnek davranın dedim.” ? Başbakan kaldırtmış olabilir mi? Başbakan bizzat açıkladı: “Ben kaldırtmadım.”

*
[[HAFTAYA]]

Bir ihtimal İçişleri Bakanı’na sorduk? “Ben kaldırtmadım ama barikatlar talimatla değil, kargaşa sırasında kendiliğinden açılmış olabilir” dedi.

*

Durum şu... Barikatı kuran belli: Polis. Peki, kim kaldırdı? Belli değil! Barikatı kurduran belli: Ankara Valisi. Peki, kim kaldırttı? O da belli değil! ? Yapanın değil yıkanın tarihe geçtiği bir ülkede barikatı kuran değil kaldırtan tarihe geçecek! Bulabilirsek eğer...

*

Tarih demişken... Ankara’da nefis bir modern sanatlar müzesi var... Adı: CERMODERN. Kültür Bakanı’mızı göreve davet ediyorum... Gezegenimizin kuranı-kurduranı belli, kaldıranı-kaldırtanı belirsiz aynı zamanda kendiliğinden açılma özelliğine sahip ilk ve tek barikatı o müzeye kaldırılıp, sergilenmeli! Çünkü o artık sıradan bir barikat değil, bir sanat eseri!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder