Gündem Barış eve ekmek götürüyor

Barış eve ekmek götürüyor

Paylaş
Barış eve ekmek götürüyor

Edirne'de ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Barış Özdemir, sokak ve çöpten topladığı hurdaları satarak evine ekmek almaya çalışıyor

Babası Osman Özdemir'in cinayet suçundan 5 yıl önce cezaevine girmesi, anneleri Derya Özdemir'in 2 yıl önce evi terk etmesi üzerine Barış Özdemir, Kirişhane Mahallesi'nde tuvaleti dışarıda olan ve banyosu olmayan gecekonduda kardeşleri 5 yaşındaki Dilek, 7 yaşındaki Ali, 8 yaşındaki Nazar ve 70 yaşındaki babaannesi Gülzade ile kalıyor.

Kadri Paşa İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan Barış Özdemir, yaz tatili nedeniyle yırtık kıyafeti ve ayağına giydiği terlikleri ile sokakları gezerek çöplerden topladığı hurda parçalarını satarak evine ekmek almaya çalışıyor.

Eve ekmek almak için hurda topladığını belirten Barış Özdemir, okumayı, polis, asker ya da doktor olmak istediğini söyledi. Babaannesi Gülzade Özdemir ise, “Durumumuz hiç iyi değil.

Barış okulu olmadığı zamanlarda hurda topluyor ve sattığı hurdanın parası ile ekmek alıyor. Ben de hasta olduğum için çalışamıyorum. Yardım bekliyoruz” dedi.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)