Spor Barış Günü'nde ABD-İran maçı

Barış Günü'nde ABD-İran maçı

Paylaş
Barış Günü'nde ABD-İran maçı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD-İran maçı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde karşı karşıya gelecek

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda (B) Grubu’nda 3 günlük maratonun ardından verilen 1 günlük ara sonrası mücadeleye yarın devam edilecek. Şampiyonada tüm dünyanın merakla beklediği ABD-İran maçı da yarın yapılacak.

NBA oyuncularından kurulu takımıyla şampiyonanın favorilerinden olan ABD ile Asya Şampiyonası’nda iki kez üst üste şampiyon olan İran arasındaki karşılaşma, sonucundan çok "1 Eylül Dünya Barış Günü" mesajıyla ön plana çıkacak.

Sporun dostluk, centilmenlik mesajının ön plana çıkacağı karşılaşma, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak.

İKİ TARAF DA SPOR OLARAK GÖRÜYOR

ABD ve İranlı teknik heyet ve oyuncular, bu önemli karşılaşma öncesi karşılaşmanın politik yanının olmadığını, sadece bir maç yapacaklarını söylediler.

"ASKERİ GÜÇ DEĞİLİZ"

ABD Antrenörü Mike Krzyzewski, İran ile yarın yapacakları maç konusundaki soruyu, "Biz ABD askeri güçler takımı değiliz. Basketbolcuyuz. Bu işin politik yönünün olmadığını düşünüyorum. Olaya sportmence bakıyoruz" diye yanıtladı.

İranlı oyuncu Arsalan Kazemi ise bu konuda, "Bu iki ülkenin devletleri arasındaki bir durum. İnsanlarla veya sporla alakası yok" şeklinde konuştu. Biz sadece çıkıp iyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Bütün arzumuz bu" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı