Spor Barış Özbek'ten ayrılık sinyali

Barış Özbek'ten ayrılık sinyali

Paylaş
Barış Özbek'ten ayrılık sinyali

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Barış Özbek, Alman basınına yaptığı açıklamada ayrılabileceğinin sinyalini verdi

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek, Alman Kicker dergisine verdiği röportajda, "Galatasaray’da bir gelecek görüyor musunuz" şeklindeki soruyu, "Doğrusunu söyleyeyim; Galatasaray’da 4 yıl yeter. Şimdi yeni hedefler istiyorum. Yeni bir lig. Rot-Weiss Essen’den 4 yıl önce geldiğimde Galatasaray benim için çok çekici idi. Bunu başardım. Şampiyon oldum. Şimdi değişiklik düşünüyorum" diye yanıtladı.

Bundesliga oynamayı düşünüp düşünmediği sorusuna karşılık da Barış, Bundesliga’nın kendisi için çok cazip olduğunu, ailesinin Almanya’da yaşadığını belirterek, "Memleketime dönmek istiyorum" dedi.

"Performansınızdan memnun musunuz" şeklindeki soru üzerine de Barış, sakatlıklara rağmen birçok maçta yer aldığını, ancak bu sezondan memnun olmadığını, performansta hiçbir zaman memnun olunmaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda Alman Milli Takımının eski kalecisi Oliver Kahn gibi düşündüğünü ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NI REDDETTİM"

Genç futbolcu, "Türkiye’ye transferinizle bir hata mı yaptınız" soruna ise "Hayır. UEFA Kupası’nı ve Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray büyük bir kulüp. Ben bir hata yapmadım.

Burada başardığımdan gurur duyuyorum. Almanya’da gözden uzaktım, ancak burada Avrupa Ligi’nde oynadım. O zamanlar Türk Milli Takımı’ndan da davet geldi ve bunu geri çevirdim" karşılığını verdi.

"BURADA İKİNCİ OLMAK BİLE BAŞARISIZLIKTIR"

Fenerbahçe’ye karşı yarın oynayacakları karşılaşmanın kendileri için son şans olduğunu ifade eden Barış, sadece taraftarların değil, futbolcuların da bu sezonda hayal kırıklığı yaşadığını, elde edilen sonuçlara rağmen 50 bin kişilik stadın her maçta hemen hemen tümüyle dolu olduğunu, sonuçların Galatasaray’a yakışmadığını, Galatasaray’ın daha üst sıralarda bulunmaya alışık olunduğunu kaydetti.

Galatasaray’ın geçen sezon da iyi olmadığını, ancak ligi üçüncü sırada tamamladıklarını anlatan Barış, "Burada bu yetmez. İkinci olmak bile burada başarısızlıktır" dedi.

Barış, 4 yıl futbol oynadığı Galatasaray’da bu süre içinde 6 teknik direktörün değiştiğine işaret ederek, şampiyon oldukları 2008 yılındaki takımdan sadece 4 ya da 5 futbolcu kaldığını, bunun normal olmadığını ve Galatasaray’da süreklilik konusunda bir eksiklik bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı