Gündem Baronların baronu yakalandı

Baronların baronu yakalandı

Paylaş
Baronların baronu yakalandı

Limon taşıyan bir TIR'a yapılan operasyonda, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden İlhan Orhan da yakalandı

Kapıkule’de Hollanda’ya limon taşıyan bir TIR’a yapılan operasyonda, Abdullah Çatlı’nın yardımcısı Ersin Zorluer’e ait olduğu belirlenen eroin ele geçirildi. Operasyonda baronların baronu olarak tanınan İlhan Orhan’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir dönem Abdullah Çatlı’nın yardımcılığını da yapan büyük uyuşturucu baronu Ersin Zorluer ve çetesine yönelik geniş çaplı operasyon başlattı. Narkotik polisi geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul Mahmutbey’de düzenlediği operasyonda, domates yüklü TIR’a gizlenmiş Ersin Zorluer’e ait olduğu belirlenen 231 kilo eroine el koydu. Zorluer’in peşini bırakmayan Narkotik polisi, bir döviz bürosu aracılığıyla yurt dışından Türkiye’ye getirdiği 2 milyon doları da takip ederek el koydu.

ŞOFÖRLER TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Ersin Zorluer ve çetesine yönelik takipleri bırakmayan Narkotik polisi, yeni bir uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Başta Hakkari Yüksekova olmak üzere Türkiye’deki tüm uyuşturucu baronlarına İran ve Afganistan’dan uyuşturucu tedarik eden İlhan Orhan’ın sevkiyat için Ersin Zorluer ve çetesine İran üzerinden mal sevkiyatı yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Ersin Zorluer ve çetesinin İlhan Orhan’dan aldıkları 231 kilo eroini, ilk önce Van’a oradan Mersin’e gönderdikleri, daha sonra da Hollanda’ya limon ihracatı yapan bir TIR’a yükleyerek yurt dışına sevketmeye çalıştıkları belirlendi. Mersin’den hareket eden uyuşturucu yüklü limon TIR’ı narkotik polisleri tarafından Edirne Kapıkule’ye kadar takip edildi. Bu yolculuk sırasında, TIR’la irtibat kuran, tüm organizatörler ve şoförler tek tek tespit edildi. Kapıkule’de durdurulan uyuşturucu yüklü TIR’a operasyon yapıldı. Limon kasalarının altında 190 kilo 500 gram eroin ele geçirildi.

Başta Hakkari Yüksekova uyuşturucu şebekeleri olmak üzere Türkiye’deki tüm uyuşturucu baronlarına İran ve Afganistan’dan uyuşturucu temin eden İlhan Orhan da İstanbul’da düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

11 kişilik çete

İstanbul ve Kapıkule’de yapılan operasyonlarda, 190 kilo 500 gram uyuşturucuyla birlikte yakalanan aralarında İlhan Orhan’ın da bulunduğu 11 zanlı çıkarıldıkları Beşiktaş’taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Van milletvekili Mustafa Bayram’ın aşiretinden olan İlhan Orhan, İran ve Afganistan’dan üzerinden yapılan uyuşturucu sevkiyatlarında önemli söz sahibi. Türkiye’deki tüm uyuşturucu baronlarına uyuşturucu tedarik eden İlhan Orhan’dan önce o görevde, yine Bayram Meral’ın yakını olan Cumhur Yakut bulunuyordu. Ancak Cumhur Yakut’un her yerde kırmızı bültenle aranması üzerine hareket kabiliyeti azaldı. Orhan, böylece Cumhur Yakut’un yerini almıştı.

Haberin Devamı

VATAN