Spor Bartomeu, Neymar olayından sanık oldu

Bartomeu, Neymar olayından sanık oldu

Paylaş
Bartomeu, Neymar olayından sanık oldu

İspanya'da savcılığın talebi doğrultusunda hakim Pablo Ruz, Neymar'ın transferinde vergi kaçırıldığı iddiasıyla Barcelona Başkanı Bartomeu'yu sanık olarak mahkemeye ifade vermeye çağırdı.

Brezilyalı futbolcu Neymar’ın transferinde vergi kaçırılarak mali usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu da sanık oldu.

Brezilya’nın Santos kulübünden 2013 yazında Barcelona’ya gelen Neymar’ın transferinde gerçek bedelin saklanarak Maliyeden vergi kaçırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada Barcelona Kulübü ve onun eski başkanı Sandro Rosell’den sonra 2014 Ocak ayından bu yana Barcelona’nın Kulüp Başkanı Josep Maria Bartomeu da sanıklar listesine dahil edildi. Soruşturmayı yürüten hakim Pablo Ruz, savcılığın sunduğu iddianamenin ardından Bartomeu’yu sanık olarak 13 Şubat’ta mahkemede ifade vermeye çağırdı.

Neymar’ın transferinin maliyetiyle ilgili bu zamana kadar yapılan açıklamalarda, eski Barcelona Kulüp Başkanı Sandro Rosell 57 milyon avro, şimdiki başkan Bartomeu da 86,2 milyon avro beyanında bulunurken, İspanyol Maliyesi ise Neymar’ın transferinin Barcelona’ya maliyetinin 94,8 milyon avro olduğunu savunuyor. Neymar’ın transferiyle bağlantılı olarak Barcelona Kulübü’nün Bartomeu zamanında Maliye’den yaklaşık 2,8 milyon avroluk vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı