Dünya 'Barzani Abim izin verirse...'

'Barzani Abim izin verirse...'

Paylaş
'Barzani Abim izin verirse...'

Irak merkezi yönetimiyle savaş noktasına gelen Kürt yönetimi, Kerkük yolunu Irak askerine kapatırken, birliklerin başında bulunan 'kardeş' Barzani, 'Başkan Barzani'nin izin vermesi halinde Bağdat'a kadar olan toprakları düşmanlardan temizlemeye hazırız' dedi

Irak merkezi hükümetinin (Bağdat yönetimi), Kerkük başta olmak üzere kuzeydeki Kürtler ile tartışmalı olan bölgeler için oluşturduğu Dicle Operasyon Kuvvetleri Kerkük yakınlarına gönderince, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de, kardeşi Sihat Barzani’nin başında olduğu askeri birliği tank ve toplarla Kerkük’e gönderdi.

Sihat Barzani, "Başkan Barzani’nin izin vermesi halinde Bağdat’a kadar olan toprakları düşmanlardan temizlemeye hazırız" dedi.

>> PEŞMERGE KERKÜK YOLUNU KAPATTI


Bölgedeki internet sitelerinin haberine göre, Irak’ta merkezi Hükümet ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginlik artarken, Bağdat’taki merkezi Hükümetin kurduğu Dicle Operasyon Kuvvetleri güçlerinin Kerkük yakınına kadar gelmesi üzerine Kürtler harekete geçti. Bölgesel yönetimin Başkanı Mesut Barzani, büyük bir askeri birliği Kerkük’e gönderdi.

PKK, KÜRT YÖNETİMİNİN YANINDA...


İçerisinde tank, top, zırhlı araç ve kariyerlerin bulunduğu bir askeri konvoy dün Kerkük’e girerken, ’Piştiwani’ adı verilen askeri birliğin başında Bölgesel Yönetimin lideri Mesut Barzani’nin kardeşi Sihat Barzani’nin bulunduğu ifade edildi. Sihat Barzini, Mesut Barzani’nin izin vermesi durumunda Bağdat’a kadar olan toprakları ’düşmanlardar’ temizlemeye hazır olduklarını söyledi. Barzani’nin kardeşinin başında olduğu askeri birliğin, Kürt bölgesindeki önemli ve güçlü birliklerden olduğu ifade edildi.

Bağdat ve Erbil arasındaki gerginlik nedeniyle Kürt bölgesindeki Peşmerge'nin tüm askeri üslerde savaşa hazır şeklinde bekletildiği bildirilirken, PKK olası bir çatışma ve savaş durumunda Kürt yönetiminin yanında yer alacağını açıklamıştı.

DHA

Haberin Devamı