Siyaset Barzani ziyaretine Bahçeli tepkisi
Paylaş
Barzani ziyaretine Bahçeli tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Barzani'nin ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı basın toplantısında arkasında herhangi bir devletin bayrağının bulunmamasını ağır bir dille eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Konuşmasında İsrail’in ‘Mavi Marmara’ gemisine yaptığı saldırı ve Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretine değinirken, hükümete yüklendi.

Geçen hafta, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetim lideri Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretini ele alan Bahçeli, Barzani’nin PKK’yı Türkiye’ye karşı tehdit aracı kullanmasına rağmen hükümet tarafından sıcak karşılanarak konuk edilmesini eleştirdi.

Bahçeli, şunları söyledi: “PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini ilan eden, PKK’yı Türkiye’ye karşı bir tehdit ve pazarlık aracı olarak kullanan da Barzani’’dir. AKP’nin suskunluğu karşısında cüret bulup her fırsatta Türkiye’ye meydan okuyan küstah da Barzani’dir.

'MESUT ABİ'YE ÇOK AĞIR ELEŞTİRİ

Başbakanın güvendiği, elini sıktığı, işbirliği yapmaya çağırdığı, beraber yemek yediği, hoş geldiniz dediği, karşılıklı görüştüğü Barzani budur. Dışişleri bakanının utanmadan sıkılmadan “Mesut abi” diyerek ailesine dâhil ettiği Mehmetçik katili zalimin kartvizi bunlardır.”

“BARZANİ, HANGİ GİZLİ DEVLETİ TEMSİLEN AĞIRLANMIŞTIR”

Barzani’nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında, Davutoğlu’nun arkasında Türk Bayrağı olmasına rağmen, Barzani’nin arkasında herhangi bir bayrağın bulunmadığını hatırlatan Bahçeli, “Ancak devlet adamlarına gösterilen fiili itibar ve yakınlığa şahit olunan görüşmelerde bu zat, hangi gizli devleti temsilen ağırlanmış ve henüz olmayan bayrağının yeri de boş bırakılmıştır?” diye sordu.

İSRAİL’İN, YARDIM GEMİSİNE YAPTIĞI SALDIRI

İsrail’in yaptığı Gazze’ye insani yardım götüren gemiye yaptığı saldırının, Türk milletine karşı yapılmış olduğunu savunan Bahçeli, hükümetin İsrail’e karşı hiçbir girişimde bulunmadığını öne sürerken, “Aradan geçen yedi günlük süre içinde hükümet hamasi nutuklardan ve sahte çıkışlardan başka, ciddi sayılacak hiçbir girişimde bulunmayacağını ve bu anlayışla etkili ve kalıcı bir sonuç elde edemeyeceğini göstermiştir” diye konuştu.


“MEHMETÇİKLERE CENAZE MERASİMİNİ ÇOK GÖRENLERİN, GAZZE ÜZERİNDEN ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞMALARI ALDATMADIR”

İsrail saldırısının ardından Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan gösterilere değinen Bahçeli, “Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin, Gazze üzerinden Müslümanlara, Ortadoğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir aldatmadır” sözleriyle yüklendi.

ANKARA/DHA

2

Haberin Devamı