Gündem Baş ağrıtan karar

Baş ağrıtan karar

Paylaş
Baş ağrıtan karar

Salih Aktaş'ın tıkanan damarı ameliyatla açıldı. Ağrıları geçmeyen Salih Aktaş hastaneye başvurdu ve...

Baş ağrısı çekiyordu

Haberin Devamı

İzmir’de yaşayan 1 çocuk babası Salih Aktaş (33), 2007 yılında şiddetli baş ağrıları nedeniyle İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Omurilik bölgesinde damar tıkanıklığı belirlenen belediye işçisi Salih Aktaş ameliyat edildi. Tıkalı damarı açılan Salih Aktaş taburcu oldu. Bir hafta sonra dikişleri açılan Salih Aktaş tekrar hastaneye başvurdu.

Mahkemeye başvurdu

Salih Aktaş’ın yarası temizlenip tekrar dikiş atıldı. Buna rağmen ağrısı dinmeyen Salih Aktaş, tekrar Alsancak Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada Salih Aktaş’ın röntgeni çekildi. Röntgende ensesinde iki iğne ucu unutulduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine Salih Aktaş, ameliyatını gerçekleştiren 4 doktorun cezalandırılması için bölge idare mahkemesine başvurdu.

Haberin Devamı

Bilirkişi şoku

Mahkeme, Salih Aktaş’ın ameliyatını gerçekleştiren doktorlar hakkında ceza davasına gerek olmadığına karar verdi.

Bu kez 4 doktor aleyhine 103 bin TL’lik tazminat davası açan Salih Aktaş mahkemeye ulaşan bilirkişi raporuyla şoke oldu. Raporda “Olayda bir kusur, ihmal yoktur. Doku içinde kırılan iğne uçları bir sorun yaratmaz” deniliyordu.

Ruh sağlığım bozuldu’

İğnelerin vücutla tam uyumlu malzemeden üretildiği bu nedenle sorun yaratmayacağı belirtilen raporda, davanın zenginleşme amacıyla açıldığı kaydedildi.

Yaşadıklarıyla şaşkına dönen, iğne uçları hâlâ ensesinde duran Salih Aktaş ise “Ensemde iki iğne ucu unutuluyor. Neredeyse ben suçlu çıkarılacağım. Ruh sağlığım bozuldu” diye konuştu.

Turaç TOP/DHA