Spor Bas Dost kimdir? Kaç yaşında? Fenerbahçe transfer haberleri

Bas Dost kimdir? Kaç yaşında? Fenerbahçe transfer haberleri

Paylaş
Bas Dost kimdir? Kaç yaşında? Fenerbahçe transfer haberleri

Ali Koç'un Fenerbahçe başkanı olmasının ardından Fenerbahçeli taraftarların gözü transfer haberlerine çevrilmiş durumda... Teknik direktörlük koltuğu için Phillip Cocu ile görüşme halinde olan sarı-lacivertliler, forvet için ise Bas Dost ile temas halinde... Peki, Bas Dost kimdir?

Fenerbahçe camiasını transfer heyecanı sarmış durumda... Teknik direktörlük için Phillip Cocu ile anlaşma aşamasında olan Fenerbahçe'de Sportif Direktör Comolli'nin forvet için Hollanda Milli Takım golcüsü Bas Dost'la görüştüğü öğrenildi. Bu iddia sonrası Sporting Lizbon forması giyen Bas Dost hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

BAS DOST KİMDİR?

Hollandalı Forvet/Santrofor oyuncusu Bas Dost, 31 Mayıs 1989 tarihinde Deventer şehrinde hayata gözlerini açtı. 1,96 m boya sahip Bas Dost, 2011-2012 sezonunda Heerenveen formasıyla 32 gol atmasıyla Eredivisie'de gol kralı oldu. 28 Mart 2015 tarihinde Hollanda'da ilk resmi millî maçına Türkiye karşısında oynadı. FC Emmen, Heracles Almelo, Sporting CP, Heerenveen ve son olarak Wolfsburg takımlarında forma giyen Bas Dost, 1 Haziran 2012 tarihinde Wolfsburg teknik direktörü Felix Magath'ın ısrarı üzerine Bundesliga takımına 8 milyon € karşılığında transfer olarak beş yıllık sözleşme imzaladı. Sergilediği üstün performansıyla önemli takımların transfer listesine girmeyi başarısı elde eden Bas Dost, Hollanda U-21 formasını da dört kez giydi ve bir gol attı. Ayrıca sağ ayak oyuncusu Bas Dost, Portekiz ekiplerinden Sporting Lisbpn'a 12 milyon euro'ya transfer oldu.

Haberin Devamı

BAS DOST'UN OYNADIĞI KULÜPLER

FC Emmen

Heracles Almelo

Sporting CP

Heerenveen

Wolfsburg