Spor Başakşehir - Beşiktaş maçı özeti

Başakşehir - Beşiktaş maçı özeti

Paylaş
Başakşehir - Beşiktaş maçı özeti

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Medipol Başakşehir evinde şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş'ı konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta ev sahibi Başakşehir 62. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen sahadan  1 - 0'lık skorla galip ayrıldı

Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir evinde Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışında kritik bir galibiyet elde etti. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir puanını 53'e yükseltip 54 puanı bulunan lider Galatasaray ile puan farkını 1'e indirirken, Beşiktaş 50 puanda ve üçüncü sırada kaldı.


Beşiktaş'ta Negredo şoku!


Süper Lig'de 26. haftanın görünümü


Cenk Tosun, Başakşehir - Beşiktaş maçında

MAÇ ÖZETİ


90.DK: Maç sona erdi. Başakşehir 1 - 0 Beşiktaş

88.DK: Beşiktaş ceza alanının birkaç metre dışında Adebayor, Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Başakşehir duran top şansı yakaladı.

87.DK: Talisca'nın şutu dışarı gidiyor.

78.DK: Adebayor inanılmaz bir eforla önde baskı yapmayı sürdürüyor. Togolu yıldızın bu isteği taraftarın büyük alkışını topladı.

73.DK: Atiba'nın uzaktan vuruşu az farkla dışarı gidiyor

72.DK: Beşiktaş'ta Tosic Visca'ya yaptığı faul sonrası sarı kartı gördü.

70.DK: Beşiktaş'ta Adriano, sağ çaprazdan içeri sokulmak isteyen Adebayor'u düşürünce sarı kart gördü.

63.DK: Adriano'nun soldan ortasında Negredo'nun kafasından seken topa arka taraftan gelen Gökhan Gönül sert vurdu, top yandan auta çıktı.

62.DK: Caicara ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü.

56.DK: Beşiktaş atağında bu kez Tolgay sağdan ortaladı, Negredo yine penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu ancak üstten aut...

48.DK: Talisca'nın vuruşunda kaleci Volkan Babacan başarılı.

47.DK: Lens'in sağ kanattan kullandığı kornerde topa kimse dokunamadı. Arkaya giden topa Adriano yetişti ve ortayı açtı. Başakşehir savunması topu kornere attı.Kullanılan kornerde savunma topu uzaklaştırdı. Uzaklaştırılan topu kontrol eden Tolgay ceza sahasına girmeye çalıştı ama faul. Beşiktaş etkili bir yerden serbest vuruş kullanacak

İkinci yarı başladı.

45.DK: İlk yarı sona erdi. Başakşehir 1 - 0 Beşiktaş

44.DK: Başakşehir'de zorunlu oyuncu değişkliği. Sakatlanan Mossoro oyundan çıkıyor Napoleoni oyunda

44.DK: Elia'nın düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü

37.DK: Ryan Babel'in uzak mesafenden vuruşunda kaleci Volkan Babacan başarılı

33.DK: Beşiktaş ceza sahasına yakın bir yerden Talisca'yla serbest vuruş kullandı. Talisca'nın vuruşu yan ağlarda.



28.DK: GOL! Başakşehir Elia'yla golü buluyor. 1 - 0. Hızla gelişen Başakşehir atağında topu içeri taşıyan Adebayor, yanındaki Visca'yı gördü. Visca da pasını Elia'ya çıkardı. Elia'nın penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda top Fabri'nin kolunun altından ağlara gitti



22.DK: Sağ kanattan içeri sokulan Visca, rakibinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına girdi. Onun sağ çaprazdan vuruşundan top az farkla yandan auta gitti.

21.DK: Beşiktaş'ta Medel topsuz alanda rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Kart sınırında olan başarılı defans oyuncusu haftaya cezalı duruma düştü.

20.DK: Başakşehir gole yaklaştı! Adebayor'un kafa vuruşu kaleye pararel gitti. Visca'nın vuruşunda Tosic topu çizgiden çıkardı.

15.DK: İlk 15 dakika tamamlandığında, Başakşehir'in ön alandaki baskısı biraz azaldı. Beşiktaş orta alanda pas yapıyor.

9.DK: Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Volkan Babacan'ın sektirdiği topa Negredo hamle yaptı ancak Volkan son anda tekrar topun kontrolünü sağladı.

7.DK: Başakşehir, Beşiktaş karşısında baskılı başladı! Visca'nın yerden şutunda Fabri başarılı ama dönen top yine Başakşehirli futbolcularda.

5.DK: Başakşehir gole çok yaklaştı. Yine Visca sağ kanattan ortaladı, arka tarafta hareketlenen Elia'nın indirdiği topa Adebayor hamle yaptı ancak savunma son anda araya girerek şut imkanı tanımadı.

3.DK: Başakşehir duran topla tehlikeli geldi. Visca'nın ortasında Da Costa topa yükseldi ve kafayı vurdu, Costa'nın kafa vuruşu dışarıda. Aut.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

Başakşehir'in ilk 11'i:

Volkan, Caiçara, Attamah, Da Costa, Clichy, İrfan, Mahmut, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor

Beşiktaş'ın ilk 11'i:

Fabri, Gökhan, Tosic, Medel, Adriano, Lens, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Negredo



Başakşehirli taraftarlardan muhteşem koreografi


'SAYGI DUYULACAK BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ'


Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş maç öncesi açıklamalarda bulundu.

'Saygı duyulacak bir takımla oynayacağız. Yaptıkları ile saygı duyulan bir takım ve kulüp var karşımızda. İki takımda da iyi oyuncular var, güzel maç olmasını bekliyorum.

Diğer takımların aldığı sonuçlar, bizim oynayacağımız oyunla alakalı değildir. Hiçbir takım 'o takım öyle, bu takım böyle oynadı' diye sahaya çıkmaz. Futbolcular sahaya güzel futbol oynamak için çıkarlar.'


ABDULLAH AVCI: ARDA'YI RİSKE ETMEDİK


'Ligin iki tane pas yüzdesi yüksek takımının maçı olacak. İki tane kendi oyununu oynamaya çalışan takımı. Zaman zaman bekleyerek, merkezi doğru kapatarak gibi gibi bir sürü plan yaptık. Arda son 2 gündür antrenmana çıkıyor ama o riski almadık.'


QUARESMA'NIN CEZASI SÜRÜYOR


Beşiktaş’ta cezalı Ricardo Quaresma, Medipol Başakşehir karşılaşmasında da forma giyemeyecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kartın ardından 5 maç ceza alan, Trabzonspor ve Gençlerbirliği’ne karşı forma giyemeyen Portekizli oyuncu, üçüncü kez takımını yalnız bırakacak.


BABEL 'DALYA' İÇİN SAHAYA DİYECEK


Siyah-beyazlı takımın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, karşılaşmada görev aldı veTürkiye kariyerinde Süper Lig’de 100. maçına çıktı.

Geçmiş sezonlarda Kasımpaşa formasıyla 58 mücadeleye çıkan Babel, Beşiktaş’ta da 41 maç olmak üzere toplam 99 lig karşılaşmasında görev aldı.


6 OYUNCU SARI KART CEZA SINIRINDA


Beşiktaş’ta 6 oyuncu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Adriano Correia, Gary Medel ve Atiba Hutchinson, yarınki karşılaşmada kart görmeleri halinde 27. haftadaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Haberin Devamı