Cem Kerpiççiler Başakşehir cephesinde değişen bir şey yok
HABERİ PAYLAŞ

Başakşehir cephesinde değişen bir şey yok

Haberin Devamı

Buz gibi bir havada gündüz vakti Başakşehir'de oynanan maçta ortamı ısıtan ilk görüntü Trabzonspor taraftarının takımının aldığı kötü sonuçlara rağmen kendine ayrılan alanı doldurmasıydı. Fakat bu topluluğa takımlarını desteklemek yerine Emre Belözoğlu'na küfretmek hiç yakışmadı. Bu küfürler düşündüklerinin aksine Emre Belözoğlu'nu oyuna daha iyi motive etti. Büyük ihtimalle tam da bu nedenle genelde maçı tamamlamadan oyundan çıkan Emre Belözoğlu sahada kalmak için diretti ve Edin Visca'ya muazzam bir pas atarak takımının galibiyetinde önemli bir role sahip oldu.

Lider oyuncu sıkıntısı var

Medipol Başakşehir oyuna hızlı ve iyi başladı. 10 dakika kadar oyuna tamamen hakimdi. Trabzonspor ise bir türlü teknik direktörleri Ersun Yanal'ın aklındaki planı sahaya yansıtamadı. Saha içinde Trabzonspor'un oyun aklı olacak bir oyuncu yoktu ve bu nedenle bordo mavililer büyük bir kaos yaşıyorlardı. Kenardan teknik direktör Ersun Yanal, Mustafa Yumlu'ya yapılması gerekenleri aktarıyor fakat bu direktifler karşılığını bulmuyordu. Hatta bir pozisyonda Mustafa Yumlu, yetenekli ama istikrarsız Yusuf Erdoğan'ı bir pozisyonda uyardı. Aynı ikazı Mehmet Ekici de Yusuf Erdoğan'a yapmaya kalkınca Yusuf Erdoğan 'sus' işaretiyle Mehmet Ekici'ye karşılık verdi. Trabzonspor çok zorlu bir süreçten geçiyor. Ersun Yanal'ın elindeki oyuncu grubu aklındakileri sahaya yansıtacak kadar yeterli değil. Maçın ardından Ersun Yanal'a lider oyuncu sıkıntısı yaşıyor musunuz sorusunu sorduğumda aldığım yanıt yaşanan sıkıntıyı ortaya koyuyor aslında: "Trabzonspor önemi bir sürecin içinde. Stadyumu devreye girecek. Yeni oyuncuları oyun içerisinde oturtmaya çalışıyoruz, genç oyuncuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Sorunu içimizdeki oyuncuları lider oyuncu haline getirmeye çalışıyoruz."

Başakşehir cephesinde değişen bir şey yok

Başakşehir makina gibi işledi

Medipol Başakşehir maçın ilk dakikasından itibaren bir makina gibi işledi. Sahada istisnasız her oyuncu görevini yerine getirdi. Birbirlerine yardım etti. Açık kapatmaya çalıştı. Emre Belözoğlu'nun sahada olduğu her maçta Medipol Başakşehir daha fazla topa sahip oluyor. Top daha fazla ayaklarında olduğu için daha az tehlike yaşıyor. Emre Belözoğlu takımını dün de iyi yönetti ve alınan galibiyette büyük rol oynadı. Medipol Başakşehir'in en fazla zorlandığı anlar maçın son 10 dakikasıydı. Tüm maç boyunca vermedikleri pozisyonları bu 10 dakika içinde verdiler. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı bu duruma ilişkin "Golü attıktan sonra koruma duygusu oluyor. Rakip topa daha çok sahip oldu golden sonra. Sonra geçişlerde çok basit top kayıpları yaptık" açıklamasını yaptı. Bu tür senaryoları çalıştıklarını söyleyen Abdullah Avcı, daha çok çalışıp daha çok tekrar ederek bu tür durumların üstesinden gelebileceklerini söyledi. Maçın ardından Medipol Başakşehirli futbolcuların Emre Belözoğlu'nu omuzlarına alıp taraftara götürmesi dünkü maçın ardından yalnızca sahada olanların görebilecekleri güzel bir sahneydi. Medipol Başakşehir'in neden başarılı olduğunun da önemli bir göstergesi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder