Gündem Başaran Holding'e ait uçak İran’da düştü

Başaran Holding'e ait uçak İran’da düştü

Paylaş
Başaran Holding'e ait uçak İran’da düştü

Birleşik Arap Emirlikleri Şarjah'dan İstanbul’a giden Başaran Holding'e ait bir özel jet İran’da düştü. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin 'Uçakta 3'ü mürettebat olmak üzere toplam 11 kişi bulunuyordu' dedi. Ulaştırma Bakanlığı da düşen uçağın Başaran Holding’e ait olduğunu doğruladı

Reuters haber ajansının haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Şarjah'dan kalkan ve İstanbul'a giden Türk özel jeti İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü.

Devlet televizyonuna konuşan bir acil servis sözcüsü, dağlık alana düşen uçağın alev aldığını belirtti.

Mine Başaran'ın verdiği son röportaj


TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ: DÜŞEN UÇAK ÖZEL JET


İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, düşen uçağın özel jet olduğunu söyledi.

Büyükelçi Tekin açıklamasının devamında, 'İran makamlarıyla irtibat halindeyiz. Uçakta 3'ü mürettebat olmak üzere toplam 11 kişi varmış. Bölge çok dağlık bir bölge. O bölgeden dumanlar yükseliyormuş' dedi.


Uçak kazasında hayatını kaybeden Mina Başaran, arkadaşları ve uçağın mürettebatı...​

RADARDAN KAYBOLDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ŞarjaH OMSJ Havalimanı'ndan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmek üzere havalanan Başaran Holding'e ait özel jet, İsfahan'ın 80 mil güneybatısından 13.30'da İran hava sahasına giriş yaptı.

Jetin, 14.40'ta radar görüntüsü kayboldu.

Mina Başaran, eski Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder'ın eşi Yolanthe Cabau ile bir araya gelmişti.


KÖTÜ HAVA ŞARTLARI ARAMAYI ETKİLİYOR

İran Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Şahin Fethi, uçağın düştüğü bölgeye 10 arama kurtarma timinin sevk edildiğini söyledi.

Dağlık bölgede düşen uçakta patlama olduğuna işaret eden Fethi, olumsuz hava şartlarının arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceğini de ifade etti.

Öte yandan, Tesnim Haber Ajansına konuşan Kiyar Kaymakamı Kademali Merdani, bölgedeki kar ve sağanak yağışın çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, uçağın düştüğü bölgeye gitmek üzere 50 kişilik dağcı ekibinin hazırlandığını aktardı.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türk uçağının düşmesi nedeniyle üzüntülerini bildirdi.


Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mina Başaran, arkadaşlarıyla Dubai'de bekarlığa veda partisi vermişti.

DÜŞEN UÇAK BAŞARAN HOLDİNG'E AİT

Ulaştırma Bakanlığı, TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL600 tipi uçağın Başaran Holding’e ait olduğunu açıkladı.

Airporthaber’in haberine göre iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve arkadaşlarını Dubai'deki bekarlığa veda partisinden İstanbul'a getirdiği öğrenilen uçakta 11 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Mine Başaran'ın 14 Nisan'da düğünü olacaktı.


Mina Başaran, bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı...

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugün İran'da düşen özel Türk jeti ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye'den de arama kurtarma ekiplerinin kazayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İran'a gideceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Şarjah OMSJ Havalimanı'ndan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Başaran Holding’e ait TC-TRB kuyruk tescilli Canadair CL-600 tipi özel jetin, teknik ariza çağrısı yaptıktan kısa bir süre sonra yerel saatle 14.40, Türkiye saati ile 17.40 sularında İsfahan’ın 80 mil Güneybatısına düştüğü belirlenmiştir.

İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İran Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi yetkililerinden alınan telefon bilgisine göre; arama kurtarma ekiplerinin kaza yerine henüz ulaşamadıklarını, yerel halkın kaza mahalline ulaştığı, yerel halktan destek alındığı öğrenilmiştir.

Bakanlığımız İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile irtibat halinde olup gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu ile AFAD ekipleri, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen bir uçakla kaza yerine gideceklerdir."

AYNI YERDE YOLCU UÇAĞI DÜŞMÜŞTÜ

18 Şubat’ta İran'ın İsfahan kentindeki dağ kasabası Semirom yakınlarında bir yolcu uçağı düşmüş, düşen uçaktaki 65 kişinin tamamının öldüğü açıklanmıştı.


Son dakika... İran'da yolcu uçağı düştü


İran'da düşen uçakta Mina Başaran hayatını kaybetti


Mina Başaran kimdir? Başaran Holding'in sahibi Hüseyin Başaran kimdir?