Gündem Başarılı polis hırsız çıktı

Başarılı polis hırsız çıktı

Paylaş
Başarılı polis hırsız çıktı

CHP mitinglerinde partililerin paralarını çalan 4 kişi yakalandı. Çeteye yardım eden 2 polis de gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yankesicilik birimi, Ankara’da yaşayan Halil Çırak’ın (56) liderliğini yaptığı bir çete tespit etti. Çete üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine partiliymiş gibi katılıyordu.

Haberin Devamı

Çete üyeleri mitinglere CHP bayraklarıyla donattıkları otomobille gidiyorlardı. Kalabalıkta farklı görünmemek için parti tişörtleri giyip şapkaları takıyorlardı. Böylece şüphe uyandırmayan çete üyeleri, mitinglerde coşkuyla genel başkanlarını dinleyen CHP’lilerin paralarını çalıyorlardı.

DİNLEMEYE TAKILDILAR

Yankesicilik biriminin telefon dinlemesinde şu acı gerçek ortaya çıktı: Halil Çırak ile adamları, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli S.Y. (33) ve E.B. (30) adlı polis memurlarıyla telefonda görüşüyordu.

İddiaya göre bu iki polis memuru, çetenin hırsızlık yapmasına yardımcı oluyordu. Düzenlenen operasyonla çete lideri ve aralarında Mülkiye Balcıoğlu (54) adlı kadının da bulunduğu 3 elemanı yakalandı.

Haberin Devamı

HEDEFLERİ CHP MİTİNGLERİYDİ

2 polis memuru da gözaltına alındı. Üzerlerinden bir partilinin cebinden çaldıkları 550 lira çıkan çete üyeleri, Ankara’da oturduklarını, sadece CHP mitinglerine gidip yankesicilik yaptıklarını itiraf etti.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında geçen yıl Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün en başarılı polis seçtiği S.Y. de bulunuyor. Diğer polis E.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hüseyin TÜCCAR/DHA