Siyaset 'Başbakan ABD'de mi, haberim yok'
Paylaş
'Başbakan ABD'de mi, haberim yok'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ABD'ye yapmakta oldukları ziyaretten haberi olmadığını söyledi

Harf, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Şu sıralarda Türkiye Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, hepsi New York’ta ve iki üç gün orada kalacaklar, D.C’ye gelmeyecekler gibi görünüyor…" dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci sorusunu bitiremeden Harf, "Ben duymadım" yanıtını verdi. Harf, Türk yetkililerle ayarlanmış bir görüşme olup olmayacağı sorusunu da, "Kontrol edebilirim. Üzgünüm, ben duymadım ama kontrol edebilirim" diye yanıtladı.

'BARANSU AÇIKLAMASI'

Marie Harf, gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ile ilgili kaygılı olduklarını açıkladı.

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruya cevap veren Harf, bu gelişme hakkındaki haberleri gördüklerini belirterek adil yargı ve demokrasi vurgusu yaptı.

Harf şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de belirttiğimiz gibi her operasyon adil, şeffaf ve demokratik yöntemler ile yürütülmelidir. Bununla birlikte adil yargı ve etkili adalete erişim yönündeki kaygılarımız sürüyor”

Haberin Devamı

Harf, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve gazetecilerin görevlerini bağımsız bir şekilde yerine getirmeleri konusunda da kaygılarının sürdüğünü dile getirdi.