Siyaset Başbakan Binali Yıldırım'dan 'Adli Yıl Açılışı' için mesaj
Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan 'Adli Yıl Açılışı' için mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda tavizsiz bir duruş sergiledikçe; darbe teşebbüsleriyle, vesayet arayışlarıyla, terörle, ülkemizi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır" dedi.

Başbakan Yıldırım, 2017-2018 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2017-2018 Adli Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diledi.

Adalet, temel insani hak ve özgürlüklerin, toplumsal barışın ve milli birliğin en güçlü teminatı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz, adalet ve kalkınma hayalleri ile bir gelecek inşa etmek isteyen milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği yenilik ve atılımlarla ülkemize yepyeni ufuklar kazandırmıştır. Adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilmesi; demokratikleşme olmadan hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi mümkün değildir. Bu düşünceden hareketle 15 yıllık iktidarımız süresince hem hukuk alanında tarihi öneme sahip birçok reformun gerçekleşmesine; hem de adalet teşkilatımızın fiziki altyapısının iyileşmesine büyük önem verdik. İhtiyaç ve talepler istikametinde yeni reformlar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


"ÜLKEMİZİ ZAYIF DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR HEZİMETE UĞRAYACAK"


"Hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisine yönelik her çalışma milletimizin huzur ve refahı; ülkemizin aydınlık yarınları için atılmış adımlardır" diyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki, adalet sistemimizin güçlenmesi ve hukukun eksiksiz tecellisi için atılan adımlar büyüdükçe, ülkemiz daima, dünyanın saygın ve güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır. Türkiye, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda tavizsiz bir duruş sergiledikçe; darbe teşebbüsleriyle, vesayet arayışlarıyla, terörle, ülkemizi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.

Bu düşüncelerle, yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan bütün yargı mensuplarına selam ve saygılarımı iletiyorum."

AA

Haberin Devamı