Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan AKPM tepkisi: Karar tamamen siyasi

Başbakan Binali Yıldırım'dan AKPM tepkisi: Karar tamamen siyasi

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan AKPM tepkisi: Karar tamamen siyasi

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM)  'siyasi denetim' kararına dair açıklama yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Ödül Töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM), Türkiye'ye yönelik 'siyasi denetim' kararı ile ilgili olarak, "Türkiye olarak biz bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz. Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

HAKSIZ BİR KARAR


Törende de bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, AKPM'nin karanının çok haksız, maksadını aşan bir karar olduğunu ve şiddetle kınadığını söyledi.

Yıldırım, "Bu kararın arkasında görüyoruz ki Türkiye'yi bölmeye çalışan terör örgütünü, terör listesinden çıkarma gayretinde olan ülkelerin milletvekilleri var. Bizimkiler de onlara katıldı, bizim HDP'li milletvekilleri de, hiç şaşırmadık." şeklinde konuştu.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye’nin denetim sürecine alınmasına karar verdi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin Strazburg’da yaptığı toplantıda, Türkiye’nin denetim sürecine alınması teklifi, 113 kabul, 45 ret ve 12 çekimser oyla kabul edildi. AKPM, Türkiye’nin yeniden denetim sürecine alınmasına ilişkin, denetim komitesi üyeleri, amacın cezalandırma değil, dayanışma olduğunu iddia etti.


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden (AKPM) flaş Türkiye kararı