Siyaset Başbakan Binali Yıldırım'dan bayrak açıklaması
Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan bayrak açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te AK Parti grup toplantısında konuştu

IKBY Başkanı Barzani İstanbul'a gelmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ilk kez Kürdistan Bayrağı göndere çekilmiş ve tartışmalara neden olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında Kürdistan bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili, "Kürdistan bayrağının Türk bayrağı ile eş tutularak asılması skandaldır, rezalettir. Bu durumdan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın haberi var mıdır?" sözleriyle tepki göstermişti. Tüm bu eleştirilere Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:


Türkiye olarak Azerbaycan'ın derdi, bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Azerbaycan'ın haklı davasında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

BARZANİ GÖRÜŞMESİ


Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halkoylamasına sayılı günler var. Her anımızı verimli geçirmeliyiz. Partimizin en üst karar organı MKYK'yı topladık. Ülkemizin, bölgemizin ve uluslararası konularla ilgili meseleleri ele aldık ve basın yayın te

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BAYRAK AÇIKLAMASI


Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak anayasasına göre, Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi, özerk bir yapıdır. Parlamentosu vardır. Başbakan'ı bakanları vardır. Ayrı bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak anayasasının gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başkaca bir diplomatik geliştirmek buna göre yeni usüller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olmadı, olamaz. Baştan beri söylüyorum, Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur. Terörle iç içe olmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki tüm Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlüğüyle bu vatandaşlarımız ne kadar iftihar etse yeridir. PKK'nın Kürtleri te



IKBY Başkanı Barzani İstanbul'a gelmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ilk kez Kürdistan Bayrağı göndere çekilmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

RAKKA OPERASYONU


DEAŞ’ın Rakka’dan çıkarılması konusunda ABD ve koalisyon ile görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız henüz yoktur.

Ama verilmiş bir kararımız var. Rakka operasyonunda PKK’nın eşiti konumunda YPG PYD gibi örgütler destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız.

Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. ABD’ye söylediğimi çok açı ve nettir. Bir terör örgütünü yok etmek için bir başka örgütü kullanırsanız daha sonra o örgütü yok etmek için ne yapacaksınız?

EKONOMİK PROJELER


KOSGEB'de 460 bin işletmeye kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi. Elektrik borçları yıllardır sorun, bunların yeniden yapılandırılması ve çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının da yeniden yapılandırılması da karara bağlandı. Bu düzenlemelerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları yüzde 13 artış gösterdi. Yurtdışında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için de bir kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Kalkınma projelerimiz devam ediyor.

Bizim AK Parti iktidarı olarak 14 yıllık dönemimizde tarıma, hayvancılığa desteklerimizi 12 milyarın üzerine çıkardık. Geçen senenin sonlarına doğru, aldığımız kararla çeşitli adlarla verilen bu destekleri 2 kalemde toplayıp, bu desteklerin daha anlamlı hale gelmesini hedefledik. Üreticilerimize 12,8 milyar ödeme yapacağız. Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık, ancak bu sene karar aldık, mazot ve gübre desteğini mart ayı içinde ödeyeceğiz.

28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

Vesayetle mücadele ede ede bugünlere geldik. Vatandaş seçim yapıyor, zannediyor ki her şey bitti, nerde? Ankara'ya geliyorlar ha babam işler değişiyor. 28 Şubat. Vatandaş yetkiyi vermiş, iktidar olmuşlar, birileri bu iktidarı sevmemiş. Bir vesayetle 28 Şubat darbesi gerçekleşti. Bazıları postmodern darbe diye isim koyuyor, basbayağı darbe teşebbüsü.

Haberin Devamı