Eğitim - Kariyer Başbakan Binali Yıldırım'dan yeni müfredatla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım'dan yeni müfredatla ilgili açıklama

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan yeni müfredatla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılı üzerine yaptığı konuşmada yeni müfredatla ilgili konuştu. İşte detaylar...

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle Şanlıurfa'da düzenlenen törende yaptığı konuşmad, eğitim müfredatının çağın gerekliliğine göre yenilendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme gelen TEOG'un kaldırılacağını söyledi.

Binali Yıldırım, "TEOG öğrencilerimizin lisede hangi okula gitmesini planlayan bir sistemdi ama zaman içerisinde yarışa döndü. Herkes istediği yere gidecek, öğrenciyi öğretmen ve anne babası yönlendirecek. Sistem değişikliği diye bir şey yok, bu söylemlere itibar etmeyin. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri" dedi.

'EĞİTİMDE TABİİ DEĞİŞİKLİK OLACAK'

Binali Yıldırım, yeni müfredat değişiminin de dünyadaki gelişmelere göre yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Az önce Milli Eğitim Bakanımız söyledi, 'Eğitimde değişiklik oluyor' dedi. Tabii ki değişecek çünkü dünya değişiyor; yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler, internetle bilişimle artık önümüze geliyor. Dolayısıyla değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların dersliklerin fiziki ihtiyaçlarını gidermek, diğer yandan da eğitimin içeriğini, muhtevasını geliştirmek mecburiyetindeyiz. Bir yıldır Milli Eğitim Bakanlığımız çalıştı bütün uzmanlarla, 200 bin kadar veliyle görüşüldü. Uzmanlar aylarca çalıştı ve arkasından müfredat son şeklini aldı. Müfredat hayatın ihtiyaçlarına cevap veren, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Müfredat değişikliği öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemli kavramların öğrenilmesi beşeri ve sosyal ihtiyaçların anlatılması esasına göre yapılandırıldı.

YABANCI DİL EĞİTİMİ SİL BAŞTAN

Yeni müfredatla yabancı dil eğitimi de yeniden ele alıyor. Yıllarca gramer kurallarını öğrenen ancak bir türlü yabancı dili öğrenemeyen bir yabancı dil öğretim sistemi vardı. Bu müfredatta artık bu sistem terk ediliyor; doğrudan pratikten yola çıkılarak dil öğretme başarısını gösteren ülkelerin uyguladığı yöntemi hayata geçiriyoruz. Şimdi bazıları çıkmış diyor ki 'Efendim müfredatı niye değiştiriyorsunuz?' Gayet tabii değiştireceğiz. Toplumlun ihtiyaçları, hayatın ihtiyaçları, ekonominin ihtiyaçları, siz gençlerin ihtiyaçları talepleri değişim gerektiriyorsa onun için değiştiriyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için değiştiriyoruz. 2017-2018 öğretim yılında 1., 5. ve 9'uncu sınıftaki öğrenciler bu yeniden yazılmış, gözden geçirilmiş müfredatla işe başlayacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun."


Haberin Devamı