Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti MYK öncesinde açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım'ın başta Reina katliamcısının yakalanması dahil olmak üzere gündemin sıcak başlıklarıyla ilgili gazetecilerin sorularına yanıt verdi

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları:

REİNA SALDIRGANI

Reina'da 39 kişiyi katleden terörist dün gece yakalandı. Yapılan bu alçak saldırının faili yakalandı. Bunun arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır esas olan. Bu bizim için önemli bir gelişme.

İKİNCİ TUR GÖRÜŞMESİ

Sayın Bahçeli ve Kılıçda4roğlu'nun neden görüştüklerini bilmiyorum. Ama sayın Bahçeli'nin açıklamaları ne konuşacaklarını özetliyor gibi. AK Parti kaya gibi, ikinci turda da gidip oylarımızı atacağız. İnşallah yeni anayasayı milletimizin önüne götüreceğiz. Bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir süreç. Referandum konusunda bizim bir tereddütümüz yok. Erken seçim için herhangi bir sebep var mı? Faraziyeler üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim herhangi bir tereddüte mahal yok. İnşallah birinci turda olduğu gibi referanduma gideceğiz. Yatırım yapacaklar yapsınlar, istikrar devam ediyor.

ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Dünkü toplantıda önce alınan kararlar gözden geçirildi. Bundan sonra yapılacaklar üzerine de görüşme yapıldı. Türkiye ekonomisi sağlam. Bir çok ülkenin durumundan daha iyi durumdayız. Kurda yaşanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün ihtiyaçlarına uygun tedbirleri almaya devam edecektir. Diğer yandan Merkez Bankası alması gereken tedbirleri yapması gereken uygulamaları sürdürecektir.
Merkez Bankası faiz arttırır mı arttırmaz mı onu bilemem. Ancak hangi tedbiri alması gerekiyorsa o tedbiri almaktan geri durmayacaktır.